Segons va informar ahir Ciutadans (C's) a través d'un comunicat, vint ajuntaments de la demarcació de Girona no compleixen amb la legislació vigent pel fet d'eludir l'obligació de penjar la bandera espanyola al balcó dels consistoris.

Davant aquesta situació, el partit encapçalat per Albert Rivera ha presentat instàncies a tots aquests ajuntaments per exigir-los que compleixin la llei i té previst portar tots aquests casos davant la fiscalia durant els pròxims dies per posar solució al "problema". L'últim cas que C's ha fet públic és el de Tossa de Mar i el partit ha aprofitat per recordar que, segons marca la legislació vigent, "s'estableixen penes d'inhabilitació especial per càrrec públic de fins a deu anys i multes".

El líder del partit a la demarcació, Fran Hervías, ha assegurat que, segons les informacions que el partit té a les mans, els municipis que suposadament incompleixen la llei a les comarques gironines poden arribar al centenar. "Des de Ciutadans lamentem que algunes formacions polítiques utilitzin els edificis públics per crear confrontació o promoure la seva ideologia", ha afegit Hervías després d'exposar la situació.

Els ajuntaments que la formació política té previst portar davant la Fiscalia són bàsicament de les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà: Tossa de Mar, Vidreres, Sils, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Flaçà, Sarrià de Ter, Celrà, Bordils, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Pals, Palafrugell, la Bisbal d'Empordà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Tot i així, d'acord amb el que anuncia el comunicat, no es descarta que Ciutadans presenti noves instàncies a altres ajuntaments pel mateix motiu.