La Generalitat de Catalunya entregarà avui mateix els documents d'autorització a l'Ajuntament de Vidreres perquè es pugui recuperar l'encierro aquest proper diumenge, segons va avançar ahir l'alcalde de la localitat, Jordi Camps. El batlle va explicar que aquest matí anirà a la seu de Governació, on rebrà els documents signats per representants del govern, després que fa pocs dies el ple municipal aprovés el retorn d'aquesta tradició del poble, que feia 11 anys que no se celebrava.

"Aniré a Governació i recolliré l'autorització per poder celebrar l'encierro", va explicar Camps, que va destacar que no hi ha d'haver "cap problema" per rebre els permisos, ja que ha parlat amb fonts de la Generalitat i així li han assegurat. L'alcalde va destacar que els organitzadors han estat estudiant totes les mesures de seguretat aquests dies i tot està "controlat". "Hem estat treballat aquesta setmana en la seguretat i, fins i tot, s'han hagut de treure unes pilones perquè ningú es faci mal", va explicar Camps, que va afegir que quan hagin passat les festes el carrer recuperarà la normalitat i les pilones es tornaran a instal·lar al mateix lloc.

Segons van confirmar fonts de l'organització, Correbous Vidreres, el recorregut final s'iniciarà al trencant entre el carrer de la Cellera i el carrer de Barcelona. Des d'allà, les vaquetes seguiran pel carrer Sant Quirze Jordà, tot seguit el carrer Maçanet i fins arribar a la zona Sant Pere Pau, on hi ha muntades les barraques de la festa major. En total hi haurà entre 8 i 10 vaquetes que correran pels carrers de Vidreres per recuperar aquesta tradició històrica de la població. El nombre final dependrà de les característiques de les vaquetes, segons van destacar des de l'organització. El bestiar que correrà aquest cap de setmana prové de Navarra.

L'encierro, doncs, està previst per aquest diumenge a les vuit del matí i abans, segons va confirmar l'alcalde, es farà una botifarrada. Camps es va mostrar preocupat pel temps que pugui fer aquest cap de setmana, perquè volen garantir una bona assistència en la recuperació d'aquesta tradició. "Esperem que faci bon temps i que pugui venir molta gent, perquè segons diuen no està previst que sigui molt bo", va comentar.

A banda de l'encierro, demà s'iniciaran les festes de les vaquetes amb els tradicionals bous a la plaça, o correbous, que es faran a les cinc de la tarda i que també es repetiran diumenge a la tarda un cop ja s'hagi fet l'encierro. Gairebé tot és a punt per recuperar la tradició.