La incertesa que gira al voltant de la possible ruta que connecti Girona amb Madrid a través de la companyia Spanair continua generant polèmica. El PSC va acusar ahir el govern de la Generalitat de ser "incapaç" de gestionar aquesta polèmica, de la mateixa manera que segons els socialistes no van saber portar les negociacions amb Ryanair.

El PSC va fer parada ahir a la Selva en el seu particular recorregut pels territoris catalans, en una ruta explicativa on el partit pretén exposar les inversions positives que s'han fet des del govern central en benefici del territori gironí. A la compareixença, el representant del partit al Congrés dels Diputats, Àlex Sáez, va llançar una nova fletxa contra la gestió del que està sent el serial de l'any, el de l'aeroport de Girona, i el seu nou capítol, la ruta de Girona a Madrid de Spanair.

Sáez va mostrar la seva preocupació davant la incertesa que s'ha generat per aquest assumpte. "És preocupant no tenir notícies sobre el futur de la línia de Girona a Madrid, un ruta que ja es va demostrar que era rendible quan la tenia Ryanair". El diputat va assenyalar que aquest fet és angoixant ja que "Spanair és la companyia bandera de la Generalitat, hi ha fet una inversió important i s'està beneficiant per operar únicament des del Prat". En aquest sentit, va afegir que si no hi ha cap notícia sobre el vol entre Girona i Madrid, es demostrarà "la voluntat perquè la centralitat de Barcelona i de l'Aeroport del Prat es beneficiï davant les comarques de Girona i de l'aeroport".

Sáez va explicar també que amb la situació que s'ha generat a l'aeroport de Girona, "s'ha posat de manifest la incapacitat del conseller Recoder i del seu equip de desencallar la situació". "És molt fàcil tornar a fer servir la cortina de fum d'AENA i de la falta d'autonomia, però de moment el que ha demostrat la Generalitat és una incapacitat de gestió i una preferència pel centralisme de Barcelona". D'altra banda, el diputat del PSC va assenyalar que el govern d'Espanya ja ha posat de manifest la seva capacitat d'inversió i el compromís a les comarques de Girona, amb una inversió a l'aeroport de nou milions d'euros.

La inversió de l'Estat

En el marc de la roda de premsa, la senadora per Girona Pepa Celaya també va voler ressaltar les inversions que ha fet el Govern de l'Estat espanyol a l'aeroport de Girona, i la contradicció que suposa ara la falta d'acord amb Ryanair.

Celaya va recordar que en els darrers vuit anys, l'Estat ha fet una inversió a Vilobí de 128 milions d'euros, i que en els propers 10 anys s'han compromès a aportar 30 milions més; i va destacar que aquestes inversions han servit per millorar la pista d'enlairament i aterratge o construir nous aparcaments.

La senadora va lamentar la "incapacitat" per negociar amb Ryanair, i va destacar que la falta d'acord ja s'ha fet notar aquest estiu amb "una disminució de més d'un 40% de visitants a les comarques gironines".