El grup polític Ciutadans (C's) a Girona va atacar ahir la gestió tant de CiU com del PSC, a qui va acusar de dedicar-se a perjudicar als més febles realitzant retallades als àmbits de la sanitat i de l'educació, dos pilars que el partit va qualificar com a bàsics dins l'estat del benestar.

Ciutadans va assegurar que "amb la supressió dels Consells Comarcals, que tenen un cost de 556 milions d'euros a tot Catalunya, no caldrien fer aquestes retallades". En aquest sentit, el partit va fer públic que "només a la província de Girona hi ha més de 200 consellers, concretament 212, amb els seus sous i altres retribucions". Segons el comunicat que va emetre ahir C's, els sous van des de dedicacions exclusives on les quantitats poden superar els 3.000 euros per catorze pagues, en el cas d'alguns presidents i gerents; fins a dedicacions parcials de 20 hores amb sous al voltant dels 2.000 euros. El partit va recordar que també cal tenir en compte les retribucions per assistència als plens i a les comissions, entre d'altres.

Ciutadans va posar com a exemple tres Consells Comarcals. "Només al del Baix Empordà, hi ha quatre consellers que realitzant només 20 hores setmanals tenen una despesa total anual de 82.698 euros, l'assistència als plens es paga a 250 euros i l'assistència dels consellers de presidència, a 325, entre altres dietes".

En el cas del Consell Comarcal de la Selva, el partit va explicar que el president arriba a cobrar gairebé 4.200 euros per catorze pagues, els responsables de departament que assisteixen a la respectiva comissió permanent cobren una retribució superior als 600 i la simple assistència a un ple es paga a gairebé 200 euros.

Segons Ciutadans, "només al Consell Comarcal del Gironès hi ha un pressupost de més d'1.344.000 d'euros a l'any en despesa dels òrgans de govern i administració". Així mateix, el grup va recordar que "els consellers tenen també les seves retribucions i sous en el seus respectius ajuntaments, que en la majoria dels casos arriben a superar la polèmica ajuda del PIRMI".

El partit va fer públiques aquestes dades perquè "va sent hora que la ciutadania comenci a saber on CiU no agafa les tisores". La formació no nacionalista va tornar a demanar que es retalli en allò que no és necessari i es racionalitzi la despesa política. "No podem permetre que es retalli en sanitat i educació i, en canvi, no facin res per racionalitzar la despesa política". "Els principals partits es reparteixen el pastís entre ells oblidant la qualitat de vida dels ciutadans", van afegir. El grup no nacionalista també es va tornar a preguntar si "és necessari tenir 947 ajuntaments, 41 comarques i 4 diputacions".

Finalment C's va lamentar que el PSC es sumi a la moda de CiU. "Lamentem que, fins i tot, el PSC, defensi el tancament d'urgències i algunes retallades sumant-se així a la moda de CiU". "Les tisores comencen a tenir la marca de la sociovergència", van concloure.