El Consell Comarcal de la Selva va assegurar ahir a través d'un comunicat que fruit de diverses reunions amb els responsables de Salut, el president de l'ens ha aconseguit "un primer compromís de la Generalitat per revisar el dispositiu del servei d'urgències". A més, segons el comunicat, també s'ha sol·licitat la revisió de la reordenació en funció del territori al Consell de Salut.

Fonts de Salut, però, afirmen que el que ha aconseguit el president, en referència a aquest "compromís", és simplement que hi hagi un metge a la zona de les Guilleries. Cal recordar, però, que aquesta setmana, des de Salut s'ha anunciat que la reordenació dels CAP de la Selva Interior començaran a partir del proper dia 12 de setembre.

Per altra banda, el Consell té previst aprovar en la propera Comissió Permanent un manifest sobre les retallades en Salut, en el qual demanarà al Govern de la Generalitat que asseguri que cap usuari del servei quedarà desatès. En el manifest afirmen, a més, que la contenció és "necessària", però també que és "inviable reduir segons quins serveis". En aquest sentit, també reclamen que cal tenir en compte l'àrea "geogràfica" i la mobilitat abans de fer els canvis. Finalment, demanen que també s'apliquin mesures d'estalvi en la burocràcia.