Vidreres va tornar a recuperar ahir l'"encierro" amb un recorregut curt i ràpid, sense incidències i amb molts curiosos que en volien ser espectadors o participants actius. La tradicional cursa davant vaquetes, que feia 11 anys que no es convocava i recuperada coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari del correbou, va atreure unes 1.200 persones als carrers del trajecte i a la zona tancada del final, on els més atrevits van restar una estona esquivant els animals abans que fossin retirats definitivament. Un centenar de persones, abans, s'havien posat en cursa desafiant sis animals. Cal destacar les fortes mesures de seguretat en tota l'àrea de celebració de la festa i les indicacions que van donar membres de l'organització per megafonia i personalment. A tall d'exemple, era prohibida la participació de menors de 18 anys (es va fer retirar a tres d'ells) i d'aquells que presentaven estat d'embriaguesa, d'entre altres factors. Fonts de l'associació Correbous Vidreres han confirmat la voluntat de tornar a convocar l'"encierro" per la Festa Major de 2012 en comprovar que "tot havia anat molt bé".

A dos quarts de vuit del matí, mitja hora abans de l'inici, l'organització ultimava els darrers detalls de la posada a punt del recorregut, que començava a la Plaça Lluís Companys i s'acabava a la zona on hi ha hagut muntades barraques i atraccions de fira de la Festa Major (al pavelló). Els preparatius coincidien amb l'arribada dels primers curiosos a fi d'aconseguir un bon lloc. L'organització comentava, acabat l'"encierro", "el poc marge de temps" que havien tingut per preparar la cursa davant vaquetes (autorització de la Generalitat a darrera hora) i, alhora, la decisió ferma de tirar-ho endavant. Tot era a punt. Unes bales de palla apilonades van servir no només d'amortidor en el pas de vaquetes i mossos, sinó també de tribuna a fi que els espectadors s'hi col·loquessin per veure-ho.

El públic, amb gent de totes les edats però amb predomini de joves, es va anar situant en els punts amb més visibilitat i en posició per sobre de la zona de pas. Tanmateix, també es van situar en llocs on la visió era escassa. Ningú va subestimar ni especular en situar-se en punt de risc. Perquè l'ampli desplegament de guàrdies municipals i voluntaris (amb armilla reflectant) no van voler deixar res a l'atzar. Finestres i balcons també van ser ocupats pels propietaris. A pocs metres, els mossos agafaven posicions a la sortida.

El primer "xupinassu" es va fer quan faltaven, aproximadament, cinc minuts per les vuit del matí. El coet, que va deixar, durant uns segons, uns espès núvol al cel, indicava la proximitat de l'inici de l'"encierro" i instava mossos i públic a estar preparats. El segon era el senyal que les vaquetes eren alliberades, i que la cursa s'iniciava. El pas dels animals pels carrers es va fer sense dificultats i menys d'un minut després, van arribar i van ser tancats. La majoria de mossos van ser curosos amb els animals i, per tant, no es van viure situacions amb puntes de risc. El públic es va fer notar puntualment animant els valents. El tercer "xupinassu": tot havia acabat.

Acabat el pas per dins els carrers, l'espectacle es va desenvolupar dins la zona tancada situada al costat del pavelló. Aproximadament, durant uns 25 minuts es va desplegar un joc visual entre animals i mossos, fins que un camió de la ramadera que subministrava les vaquetes (els navarresos Merino) va arribar per recollir-les. Les situacions més divertides es van produir dins el perímetre tancat. Jugant amb una vaqueta, van sovintejar caigudes i revolcades, algunes de les quals van ser molt espectaculars. L'incidència més rellevant va ser la caiguda d'un noi, evacuat per la Creu Roja. D'altres van ser atesos per contusions. Retirats els animals, el tancat es va anar buidant amb celeritat (dos quarts i mig de nou del matí). L'organització, per megafonia, convidava al correbou de la tarda.