L'Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit no permetre la col·locació d'antenes de telecomunicacions a les façanes dels edificis, aquest és un dels punt d'una ordenança que va aprovar ahir en ple i que té com a objectiu regular la instal·lació d'aquestes antenes a la població. Cal recordar que la instal·lació d'aquestes antenes sempre ha estat un tema polèmic a tots els municipis sobretot amb les de telefonia i, per això, el consistori ha decidit regular-ho.

Un dels altres punts destacats que preveu és que l'Ajuntament inspeccionarà de forma periòdica les instal·lacions de telecomunicacions i desenvoluparà, en el marc del Sistema de Monitorització de Radiofreqüència (SMRF) del centre de telecomunicacions i tecnologies de la informació de la Generalitat de Catalunya, un sistema de control a temps real de les emissions de camp electromagnètic per comprovar el compliment de la normativa.

L'ordenança té com a objectiu regular les condicions a què s'ha de sotmetre la instal·lació i el funcionament de les antenes per tal que la implantació produeixi la mínima ocupació i el mínim impacte visual i mediambiental.

Adequar-se abans del 2012

Finalment, l'ordenança deixa clar que les instal·lacions existents en el moment de l'entrada en vigor d'aquesta normativa i que disposen de les llicències preceptives s'han d'adequar a les prescripcions de l'ordenança abans de l'1 de gener de l'any 2012. Per informar els ciutadans, l'Ajuntament té la intenció de realitzar xerrades informatives sobre el contingut de l'ordenança.