L'enfonsament d'una barca de passeig al port de Sant Feliu de Guíxols poc abans de les set de la tarda d'ahir diumenge va provocar una fuita de gasoil que va haver de ser continguda amb la instal·lació de tres barreres de seguretat.

El vaixell, conegut com a Stella Maris II, era una embarcació dedicada a l'observació del fons marítim d'oci. La nau tenia 17 metres d'eslora per sis d'ample i, tot segons els testimonis presencials, va xocar amb una roca quan feia maniobres per entrar al port. Segons va confirmar un portaveu de Protecció Civil, l'embarcació es va enfonsar completament després de la topada.

Totes les persones que anaven a bord -quatre passatgers i tres de tripulació- van poder sortir del vaixell i no es va registrar cap ferit. Després d'evacuar tots els qui hi anaven a bord, la barca va poder ser remolcada fins a la dàrsena del port de Sant Feliu de Guíxols.

Davant la situació i el vessament de gasoil que es va produir, es va activar la prealerta del pla de Contaminació Marina (Camcat).Els serveis d'emergència van col·locar tres xarxes de contenció per impedir que la taca de gasoil s'expandís més, i s'esperarà fins avui dilluns per intentar reflotar l'embarcació.

Van treballar en l'incident, durant tot el vespre, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Ports de la Generalitat, Policia Local i Protecció Civil.

La incidència es va definir com una "emergència de caràcter tècnic", segons les paraules de Marc Omedes, portaveu de la Direcció General de Protecció Civil.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara com podrien haver ocorregut els fets, ja que les versions que van donar els quatre passatgers que anaven a bord, per una banda, i les tres persones de tripulació, per una altra, presentaven algunes divergències. La investigació comptarà també amb la gravació dels fets d'un Policia Nacional que passejava pel port i ho va enregistrar tot.

Aquest és el segon enfonsament al port de Sant Feliu aquest estiu després que el 7 d'agost un vaixell pesquer també xoqués contra una roca.