Després d'haver estat tallada durant més de sis mesos, la carretera que uneix els muncipis de Riudaura (la Garrotxa) i Vidrà (Osona) està reparada. Fonts de l'Associació de Caçadors de Riudaura han explicat que la carretera va quedar oberta el cap de setmana passat, quan van finalitzar unes obres de reparació que han durat set caps de setmanes. A la darrera acció van participar dues màquines excavadores i un tractor amb una pala nivelladora. Les màquines van treballar tres hores per jornada, mentre que els caçadors van treballar de 2/4 de 7 del matí fins a 2/4 de 5 de la tarda.

Els caçadors que no feien anar les màquines van desbrossar i tallar la vegetació que entorpia el treball de les màquines. Al final el pas ha quedat obert, amb un mur de contenció i guals perquè si torna a ploure no es torni a esllavissar. La pista ha quedat oberta pels vehicles tots terrenys d'emergències que es desplacin a les masies ubicades a una zona amb moltes fagedes.

La carretera va quedar tallada durant les precipitacions de finals de març per causa d'una forta esllavissada. La pista té uns set quilòmetres i ajunta les comarques de la Garrotxa i Osona a través de pendents que condueixen a un cim de 1.200 metres, situat a la meitat del camí.

La intenció dels caçadors era tenir la pista oberta pel primer dia de cacera, el 4 de setembre. Per això, els membres de l'Associació de Caçadors de Riudaura amb l'ajuda dels caçadors de Sant Privat d'en Bas van treballar durant quasi tots els caps de setmanes d'estiu. En aquest temps a més de reparar l'esllavissada que tallava la carretera van reparar el ferm de la calçada, el qual estava descalçat per les pluges.

Aquest fet havia provocat que la part central de la calçada estigués foradada fins a un metre de fondària. Tot i això, els caçadors hi passaven amb un Nissan Terrano que recolzava les rodes a les bandes. Això anava bé a la pujada, però a la baixada la visibilitat era més difícil per causa del morro del vehicle. Així, dues rodes van quedar enfonsades a l'esboranc central amb la conseqüència que el vehicle va quedar tombat. Entre quatre caçadors van fer palanca fins que van assentar una roda al camí ferm i d'aquesta manera van aconseguir treure el Nissan.

Els treball de reparació ha estat de cost comunitari. És a dir, el que tenia una retroexcavadora o un tractor l'ha cedit gratuïtament o fins i tot ell mateix hi ha treballat. El mateix es pot dir del tractor, dels vehicles tot terreny, de les motoserres i de les desbrossadores i, sobretot, de les hores de feina. Per tot això, els caçadors no han rebut ni un sol diner. Tot ho han fet a canvi de poder accedir a les àrees de caça, on diumenge van fer la primera cacera.

Van començar per les zones properes als camps de conreu per evitar que els porcs perjudiquin els pagesos. En les properes batudes aniran bosc endins a través de la carretera reobertat. La carn dels animals que cacen la solen repartir entre la resta de veïns del poble perquè ells ja tenen els congeladors plens.