El nou tanatori de Llagostera, les quals obres es van iniciar el passat mes de maig, no tindrà forn crematori, segons va explicar l'alcalde llagosterenc, Fermí Santamaria. El batlle ha justificat la mesura perquè, a Llagostera, "no és costum que les famílies facin incinerar els seus familiars i, si ho volen fer, poden anar a Sant Feliu de Guíxols, a Girona o a Salt, on hi ha forns de cremació en els respectius crematoris. A més, el nombre de morts, sortosament, no és molt elevat a la població".

El tanatori, que possiblement pugui entrar en servei a finals d'any o, a més trigar, a començaments de 2012, ocuparà una superfície de 300 metres quadrats de la placeta que hi ha al darrere de la capella situada entre el cementiri nou i el vell. A més, es troba situat a la zona propera del carrer Costa Brava, que és una de les entrades i sortides de la població. El nou equipament funerari de Llagostera disposarà d'un vestíbul, dues sales de vetlla, una sala d'usos múltiples i cerimònies amb capacitat per a unes 100 persones assegudes, una sala de tanatopràxia i diversos espais auxiliars, amb una superfície construïda total de 365,36 m2 i una superfície útil de 302,74 m2. La supresió del forn crematori permetrà que les sales de vetlla "puguin ser més grans", pel que ha dit l'alcalde.

Gestió externa

Tant el tanatori com el cementiri municipal de Llagostera passaran a ser gestionats per una empresa privada mitjançant una concessió administrativa, que es va aprovar en un ple municipal del passat mes de març d'enguany. L'oferta més avantatjosa va ser la d'Auface S.L. (Auxiliar de Funerària i Cementiris) que s'ocuparà de la gestió integral del servei públic del cementiri municipal. Les obres del nou tanatori tenen un pressupost de 475.000 euros.

Tant l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Llagostera com també els anteriors sempre han considerat que a la població faria falta un tanatori, atès que, després de la darrera ampliació de l'actual cementiri ja no queda gairebé més espai per una altra ampliació i tampoc hi havia cap sala adient on poder vetllar els difunts.