Segona nit sense servei d'urgències a set Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Selva Interior i les ocupacions persisteixen en els ambulatoris i ahir s'hi va sumar el d'Hostalric. En concret, una desena de veïns i usuaris del CAP van passar la nit en aquest centre.

Abans de tancar-s'hi, una cinquantena de veïns del municipi van protagonitzar cap a les vuit del vespre una cacerolada que es va iniciar davant de l'ambulatori i es va desplaçar pels carrers del casc antic fins arribar davant l'ajuntament on es van sentir crits com ara "amb la salut no es juga" i "no ens tallaran els caps".

En acabar aquesta marxa, els usuaris es van reunir en assemblea dins el dispensari i van decidir que una desena d'usuaris passarien la nit al CAP com a protesta per la supressió del servei d'urgències nocturnes. I van anunciar que es realitzarà de forma indefinida fins que Salut reconsideri la decisió. A banda, van reclamar més suport de l'ajuntament en aquesta causa i van assegurar que el què cal és que tots els polítics es mobilitzin per forçar el Govern a tornar el servei.

Cinc CAP encara ocupats

Des de dilluns a la nit, hi ha set CAP de la Selva interior sense urgències nocturnes i aquesta ha estat la segona nit que els dispensaris estan ocupats. En total, cinc ambulatoris. A Breda una desena de persones s'han quedat a dormir, per segona nit, al CAP del municipi. Abans, en aquest poble de la Selva interior, una setantena de veïns van manifestar-se i tot seguit van fer una assemblea per decidir les properes actuacions. A partir d'avui, la previsió és convocar cada dia, a les 8 del vespre, una cassolada que sortirà de l'Ajuntament i que anirà fins al CAP de Breda. A més, els manifestants volen fer un sopar popular el divendres per estendre la reivindicació arreu de la població.

Unes cent persones es van concentrar ahir a Sant Hilari. En aquest poble, una desena de veïns han dormit també, per segona nit, al centre sanitari del municipi. Els manifestants de Sant Hilari pretenen continuar amb els tancaments cada nit i, de cara a la setmana vinent, tenen la previsió de fer una trobada amb la resta de poblacions de la Selva interior afectades pel tancament nocturn del servei d'urgències.

En canvi, a Anglès l'esdeveniment futbolístic d'ahir al vespre va passar factura, ja que només una vintena de persones es van reunir davant el CAP del municipi. Després de fer una mitja hora de cassolada, unes vuit persones s'han quedat a dormir a les instal·lacions tot i que els manifestants preveuen fer una manifestació a Anglès la setmana vinent. Al mateix temps, anuncien la intenció de fer nous talls a les carreteres catalanes el dissabte 1 d'octubre.

A Arbúcies va haver-hi la concentració més multitudinària d'ahir, amb prop de 200 persones reunides mitja hora abans que es tanqués el CAP. Després de fer una assemblea, una vintena de veïns han dormit al centre sanitari. A més, les protestes a Arbúcies continuaran avui amb el repartiment de fulletons informatius per a tots els habitatges del poble.

A Sils es van manifestar una desena de persones tot i que, finalment, van posposar el tancament dins el CAP per aquest divendres. En canvi, a Vidreres només dues persones van reunir-se per protestar però no s'han quedat a dormir al CAP.