Les batudes de seguretat ciutadana orquestrades de manera regular a Lloret amb motiu de la temporada turística han arribat a la seva fi -tot i que no es descarta fer-ne'n més si algun dia es preveu més afluència de visitants del que és habitual per l'època. La nit de dimecres a dijous els agents dels diferents cossos de seguretat van desplegar-se pel centre del municipi i, a més d'identificar diferents persones que presentaven actituds sospitoses, van detenir un petit traficant de droga que aturava turistes a l'avinguda Just Marlès per oferir-los cocaïna i marihuana. La seva actitud poc discreta va alertar els policies, que es van encaminar cap al grup que s'havia originat al voltant del presumpte traficant a una hora tan poc propícia per als afers clandestins com són els quarts d'onze del vespre. En escorcollar-lo i troba-li petites dosis de cocaïna, marihuana i força diners en metàl·lic, l'home va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

La baixada de l'afluència de turistes no significa però que a Lloret s'hagin oblidat els greus aldarulls que grups de joves turistes descontrolats van causar el passat agost. Durant l'estiu, efectius de Seguretat Ciutadana i Recursos Operatius dels Mossos d'Esquadra, membres d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia i agents de la Policia Local han fet batudes organitzades per intentar garantir al màxim possible la seguretat de les nits de Lloret. Ara, la pilota passa al terrat del consistori, que ha creat una comissió tècnica i política per treballar, mitjançant reunions setmanals, diferents aspectes que es considera que podrien millorar el desenvolupament de l'activitat turística.

L'objectiu d'aquesta taula de treball és buscar mesures per tal que el sector públic i privat conciliïn objectius a l'hora de recuperar la malmesa imatge de Lloret, llastrada per les imatges d'hordes de turistes usuaris del tot inclòs amb escàs interès pels atractius turístics culturals de la vila i per contra molt aficionats a la gresca nocturna fins al final de les seves conseqüències. Els debats pretenen esclarir fins a quin punt es pot limitar la venda d'alcohol -o la seva exhibició als aparadors- o d'objectes que afavoreixen els aldarulls, com ara els megàfons. També es debatrà la política hotelera de Lloret, en gran part basada en ofertes molt econòmiques. Per la banda del consistori, s'estudiarà com actuar davant locals infractors i sobre l'exercici de la prostitució al carrer.

D'altra banda, ahir al Guàrdia Civil va efectuar un ampli escorcoll de les botigues d'objectes turístics de cara a comissar articles falsificats. Dues marques comercials havien denunciat la venda fraudulenta de productes que imitaven la seva imatge, sobretot en estampacions de samarretes.