L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir al matí, va apuntar que l'Ajuntament intentarà buscar a la Turinada un caire de diversió menys lligada a l'alcohol. "Hem de continuar treballant molt i molt per eliminar la idea de l'alcohol com a eix central de les festes, que ja no ho és però que ho havia arribat a ser, i, que en determinats actes encara és el motiu central", va dir l'alcalde. La Turinada és una gran comitiva de gent que encapçalada per xarangues s'atura fa aturades per beure. Té el seu origen un "via crucís" que s'aturava als establiments de venda de begudes del Barri Vell. En la darrera edició cinc menors van haver de ser atesos pels efectes de l'alcohol que havien pres en el decurs de la Turinada.

L'alcalde va precisar que, en general, a les darreres Festes es van reduir molt les assistències per intoxicació d'alcohol respecte a les edicions anteriors.

El total de demandes d'intervencions policials va ser de 91, cinc menys que el 2010, i 35 menys que el 2009. Amb aquestes dades, l'alcalde va fer "una valoració molt bona de les festes". Corominas va apuntar que les assistències mèdiques, globalment, en les darreres festes van augmentar. Se'n van comptabilitzar 150, en tant que el 2010 n'hi va haver 132 i 109 el 2009. L'alcalde va explicar que en la seva major part van ser assistències per cops ocasionats per un nombre més elevat de gent que en les edicions anteriors.

També va explicar que la idea de l'Ajuntament és la de disminuir el nombre de persones que tenen el costum d'orinar al carrer. Per això, en la passada edició la Policia Local va posar 34 multes. Quasi el doble que el 2010, quan en va posar 19. Va explicar que l'origen de les persones multades en un 67% era de fora d'Olot.