Envoltat enmig de la no oficialitat del seu tancament, l'Hotel Fornells Park tanca avui una etapa que ha durat més de 50 anys en què l'establiment ha estat un referent en el sector hoteler a les comarques gironines. Tot i que ni des de direcció ni des de la cadena Husa s'ha volgut confirmar ni desmentir aquesta informació, el cert és que ja fa uns dies que la pàgina web de l'hotel no deixava fer reserves més enllà del passat divendres. Un senyal indiscutible, doncs, que el Fornells Park tanca les seves portes, ja sigui definitivament o temporalment.

Ja fa uns dies que el calendari de reserves de la pàgina web de l'establiment té marcats amb unes "X" tots els dies a partir del 17 de setembre. Com que sense clients no hi ha hotel, tot indica que a partir d'avui els passadissos, les habitacions i el hall del Fornells Park estaran deserts. Tot i això, durant la setmana tant la direcció de l'hotel com els portaveus d'Husa han reiterat que el tancament "no és oficial", però tot apunta que l'únic que falta perquè ho sigui és acabar de negociar les condicions d'acomiadament amb els treballadors.

Una història de 51 anys

Les primeres pàgines de la història de l'Hotel Fornells Park es van començar a escriure l'any 1960, quan una família d'empresaris industrials, els germans Agustí, van comprar el que fins llavors havia estat una casa particular als afores de Girona. Amb bona visió, els nous propietaris van decidir construir-hi l'hotel que anys més tard acabaria convertint-se en un referent en la vida política, empresarial i social de les comarques gironines.

Amb la direcció de Joan Coll i la seva dona Josefina Navas, l'establiment va començar a tirar endavant als anys 70. Situat ben bé a l'entrada de girona, la situació privilegiada el va convertir en el centre de reunions, congressos i sopars polítics i d'empresa de la ciutat. També van ser nombrosos els equips esportius professionals que hi van passar en les seves concentracions prèvies a partits i torneigs.

Moltes han estat també les parelles que han decidit casar-se al Fornells Park al llarg dels anys. L'exalcalde de Fornells de la Selva, Gabriel Casas, recorda que "si t'hi volies casar, moltes vegades hi havia un any d'espera. I esperaves a gust, perquè era una cosa de lluïment".

Per l'exbatlle, el tancament de l'hotel és un moment trist, i "se'm fa difícil de creure que una estructura com aquesta, on han fet ampliacions habitacions i cuina, amb una gran inversió, tanqui definitivament. Per mi tant de bo sigui un "fins aviat"". L'exalcalde explicava com l'hotel va posar Fornells de la Selva sobre el mapa. "Moltes vegades et trobaves gent que et preguntava "on és Fornells?", i quan li responies "quan arribes al Fornells Park, tira cap a mà dreta", ja estaven situats".

Casas elogiava també la tasca que van fer els germans Agustí per al poble, tant en la zona industrial com amb l'hotel. "Recordo que al principi eren uns 50 treballadors, a més dels que ja tenien a la fàbrica. Això vol dir que en aquella època, una família com la dels Agustí era un referent a les comarques gironines. Van tenir visió de posar un hotel a l'entrada de girona, en una situació immillorable".

A dia d'avui, 51 anys després de la seva inauguració, el Fornells Park tanca després de setmanes de rumors al voltant d'aquesta possibilitat. Ho fa sense saber ben bé si el seu adéu és definitiu o si es tracta d'un "fins aviat" amb la intenció de remodelar-se, d'adaptar-se i reestructurar-se per tornar amb la força que el va convertir en tot un referent.

Robert Van Eeckhout

girona