Una setantena de persones afectades pel tancament de les urgències nocturnes als CAP en diferents municipis de la Selva interior van rebre el president de la Generalitat Artur Mas a Sant Hilari amb crits i cartells de protesta enmig d'un fort dispositiu de seguretat format per agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra. En el moment d'arribar al Vilar Hotel, en què havia de participar en els darrers actes de l'Escola d'Estiu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas va acceptar conversar amb representants dels afectats, els quals, a més, li van fer entrega d'una carta.

El diàleg, d'uns quinze minuts de durada, va fer aflorar el raonament governamental que el tancament nocturn dels CAP és una mesura d'estalvi necessari que s'ha decidit a causa del baix nombre de persones que eren ateses, que no justificaven el manteniment del servei. Els afectats van reclamar a Mas les dades que ho defensessin. El president, flanquejat pel delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el Secretari Executiu de Territori, Acció Municipal de CDC, Lluís Corominas, es va comprometre a donar informació sobre el nombre d'urgències ateses a la nit amb una entrevista a concertar entre els afectats i el director dels Serveis Territorials de Salut, Josep Trias.

La jornada reivindicatica d'Units pel CAP havia començat a dos quarts d'onze del matí amb una sorollosa marxa que va sortir del pàrquing de l'ajuntament de Sant Hilari en direcció al Vilar Hotel per entregar en mà una carta en què són explícites les reivindicacions del col·lectiu d'afectats. Aproximadament, uns 30 minuts de trajecte que es va desenvolupar amb un rellevant to de malestar per les retallades en assistències sanitàries. La marxa, encapçalada per una pancarta amb el text "Estem farts de pagar les vostres males decisions. Volem el CAP 24 hores", estava formada per persones que resideixen en els municipis afectats des del passat dilluns 12 de setembre: Breda, Anglès, Sant Hilari, Sils, Vidreres, Hostalric i Arbúcies. Darrere la pancarta inicial, aguantada per tres membres dels Bastoners de les Guilleries, els que protestaven (usuaris, la gran majoria) exhibien altres diferents models, amb missatges adreçats, sobretot, a la classe política."No hi ha prou pa per tant xoriço", es llegia en una. També es van cridar consignes, que eren més o menys repetides pels assistents. Entre d'altres, una cantarella que defensava que els serveis en salut "no són cap negoci".

El pas de la marxa va rebre la complicitat dels hilariencs i hilarienques. Sobretot, de la gent gran, un dels col·lectius de persones que més patiran el tancament de les urgències. Davant el Vilar Hotel, van recuperar la cançó "Torna Serrallonga", que lloa un personatge popular en l'imaginari col·lectiu de les Guilleries.

Artur Mas va demanar, durant el diàleg amb els representants, comprensió per les mesures d'estalvi que ha engegat la Generalitat. En determinats moments, a fi d'afirmar la delicada situació de les arques públiques, va ser prou dur en assegurar que o bé s'estalvia o bé Catalunya "s'estavella". El president va posar l'exemple de Grècia, país en què no es retalla sinó que tanca directament.

Tancament indifinit

Nani Fauria, portaveu dels afectats de Sant Hilari, va confirmar que la tancada als CAP continua de forma indefinida. Va avançar que ara volen vehicular els centres de la Selva marítima (Tossa, Lloret...).