L'assemblea de la Plataforma ciutadana de Blanes contra les retallades de Salut va acordar el passat dimarts convocar una nova manifestació al municipi per al proper dissabte 1 d'octubre. La idea de la plataforma és fer una cercavila entre el CAP que es tancarà a les nits i l'altre del poble donant informació als ciutadans sobre les retallades en sanitat. La data escollida és la mateixa triada per diferents plataformes de la Selva per fer els nous talls de carretera, però des de la plataforma de Blanes s'ha volgut evitar aquesta fórmula aquesta vegada. "En comptes de fer talls de carretera, volíem donar-li un altre caire. Va funcionar bé, però a la gent li costa tallar una via i, per això, volíem fer una manifestació informativa", va explicar Pere Lopera, un dels portaveus de la Plataforma.

Els membres de la plataforma van explicar que la primera tallades de carretera va tenir èxit, però "menys de l'esperat" i també per això ara volien canviar el tipus de protesta. "Volem fer una cercavila que tingui un caire més festiu i explicar les retallades que s'estan fent i les que es faran", va apuntar Lopera. "La gent es pensa que la qüestió de l'hospital i l'ERE s'ha solucionat, però sí que han fet fora gent que no era fixa i s'ha de saber", va afegir. Finalment, Lopera va assegurar que encara no s'han plantejat si es tancaran a l'interior del CAP.

Per altra banda, continuen les ocupacions en cinc cap de la Selva interior i els portaveus dels diferents moviments socials que les porten a terme es reuneixen avui amb el delegat de Salut a Girona, Josep Trias, per tal que els expliqui les raons que els han dut a la supresió de les urgències i, també, per demanar-li una sèrie de dades sobre la utilització del servei, entre d'altres.