Tots els grups de l'Ajuntament de Lloret van tombar les mesures, excepte una, sobre seguretat proposades pel Millor en el segon ple monogràfic sobre la qüestió celebrat en pocs dies. El passat 31 d'agost ja es va fer un ple, a proposta del Millor, sobre seguretat, però aquest grup el va abandonar i en va demanar un de nou, perquè no hi havia textualment les seves propostes. En el d'ahir sí que hi eren, però els grups no les van aprovar, perquè consideraven que ja havien estat votades a l'anterior.

Les dues principals mesures que perseguia aprovar el Millor eren la de realitzar una llista amb els establiments hotelers que ofereixen el poble com a destí vinculat al consum d'alcohol i fer-la pública i puntuar els hotels des de l'Ajuntament; i, en segon lloc, demanar als operadors turístics que presentin uns avals econòmics que serveixin per pagar els incidents en cas que n'hi hagi i que si no ?cal?guessin es tornarien. Una altra proposta era contractar un departament jurídic especialitzat en dret penal perquè l'Ajuntament es personi com a acusació particular en els diferents incidents o augmentar la policia. A més, d'incloure una sèrie de punts a les noves ordenances que es redactaran. En aquest sentit, es recollia prohibir miccionar a la via pública, anar sense samarreta, les pissarres amb ofertes d'alcohol, la venda de club cards amb descomptes o la venda take away de begudes.

Tots els grups, excepte el Millor, no van donar suport a les mesures i van recordar a Marc Fuertes que la majoria havien estat aprovades en el darrer ple. El PSC, però, es va abstenir en dues propostes i va donar suport a una, que era encarregar un estudi per veure la viabilitat del tancament progressiu de les discoteques.

Fuertes va carregar contra els grups, va defensar que les seves eren mesures "concretes" a diferència de les de l'anterior ple i va preguntar als grups per què no donaven suport a les mesures si eren tan semblants a les del darrer ple. El portaveu de CiU, Josep Valls, va titllar el ple d'"innecessari" i va assegurar que era més una "comissió de treball" que un ple i Antoni Garcia (ICV) també ho va afirmar. El portaveu d'ERC va ser un dels més bel·ligerants amb Fuertes i Enric Martínez (PP) va anar repassant les ordenances en què ja estaven aprovats els punts d'ahir.