El tancament dels CAP a la Selva interior suposa un estalvi d'un milió d'euros anual. Membres de les diverses plataformes en defensa dels CAP a la Selva interior, agrupats sota el nom Units pels CAP, s'ha reunit aquest divendres amb el director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias. Durant la trobada, Trias els ha comunicat la xifra d'estalvi que suposarà la reordenació horària. El portaveu de la plataforma, Albano-Dante Fachin, ha denunciat "manca d'informació" perquè el Departament no els ha comunicat dades com el tipus d'atencions més freqüents durant les nits. Fachin ha confirmat que es mantenen de manera indefinida els tancaments als CAP de la comarca.

A petició de la plataforma Units pel Cap, el director dels serveis territorials, Josep Trias, s'ha trobat aquesta tarda amb una representació del contraris als tancaments dels CAP. El portaveu, Albano-Dante Fachin, ha considerat que la reunió ha servit per "confirmar el què ja ens temíem". Segons ha manifestat, el responsable del departament a Girona els ha dit que calia reduir el pressupost i que "per algun lloc s'havia de retallar". Per això, ha justificat que tancar els CAP d'Anglès, Sant Hilari Sacalm, Breda, Sils, Vidreres, Hostalric i Arbúcies de les nou de la nit a les vuit del matí suposa un estalvi anual d'un milió d'euros.

Per la seva banda, fonts del Departament han confirmat aquesta xifra i han explicat que durant la trobada el director dels serveis territorials ha exposat el model que s'està seguint i ha justificat que s'està "aplicant correctament". A més, les mateixes fonts han comunicat que Trias tornarà a rebre els manifestants en una propera reunió que li han demanat.

Per la seva banda, Fachin ha explicat que pensen continuar tancats als centres de salut durant les nits -els tancament duren des del dilluns 12 de setembre- i que es mantenen de "manera indefinida". Per Fachin, hi ha una "falta d'informació" perquè, per exemple, assegura que Salut no els ha mostrar les dades sobre quin tipus d'atencions es fan durant les nits en aquests centres. Per això, pensen mantenir les protestes i per al pròxim 1 d'octubre programes diversos talls de carreteres.

La reordenació de l'atenció continuada a la Selva interior suposa que els centres tanquin a les nou del vespre i no tornin a obrir les portes fins a les vuit del matí durant cada dia de l'any, inclosos dissabtes, diumenges i festius. Salut ofereix les alternatives de desplaçar-se al PAC de Santa Coloma de Farners, o bé trucar al telèfon 902 111 444 o al 112 per urgències. Està previst que hi hagi un professional de guàrdia localitzable per atendre les visites domiciliàries a la zona de les Guilleries-Montseny.