Els serveis de la Creu Roja de Girona han tancat la temporada d'estiu amb un balanç final de 8.487 assistències realitzades a les 31 platges de la Costa Brava on presten cobertura. La major part d'aquestes atencions ha estat de caràcter sanitari, per assistir persones afectades ja sigui per casos de picades, esquinços, luxacions o erosions.

També destaquen les assistències socials que han permès, per exemple, facilitar el bany de les persones amb discapacitat en 304 ocasions a les 18 platges que compten amb aquest servei. A les platges on dóna cobertura la Creu Roja, només hi ha hagut una víctima mortal, mentre que l'estiu passat n'hi va haver tres. El cas d'aquest any es tracta d'un home que va morir ofegat a la platja de Sa Conca, a Castell-Platja d'Aro.

La Creu Roja també ha ajudat en 75 casos de nens que havien perdut els pares. El servei es presta a través d'una polsera que els pares poden demanar on s'apunta el seu mòbil perquè, si s'extravien els fills, Creu Roja els pot trucar. En total, 450 famílies van sol·licitar aquest servei.

59 rescats i 378 evacuacions

Dins dels servei que ha ofert el dispositiu de Creu Roja a platges hi ha inclòs, a més, el de rescat de persones. Aquest estiu s'han fet un total de 59 actuacions en aquest sentit. D'altra banda, també s'han assistit 106 embarcacions i s'han evacuat 378 persones cap a centres hospitalaris. Per tal de poder dur a terme aquests dispositius, l'organització humanitària compta amb prop de 132 persones, entre socorristes, metges, infermers i conductors i disposa, a més, de nou embarcacions, una moto aquàtica, vuit ambulàncies i 30 llocs de socors.