La crisi continua minant les inversions i projectes dels ajuntaments. En aquest cas ha tocat al consistori blanenc, que ha hagut de suspendre el projecte de remodelació del carrer Colom, un dels més importants de la legislatura, perquè no ha obtingut tot el finançament esperat. Cal recordar que el projecte, que puja a més de 7 milions d'euros, s'havia de pagar a través d'un crèdit de l'ICO (2,1M?), contribucions especials (1,4M?), una subvenció de la Diputació de Girona (200.000 euros), una part de l'Ajuntament i la resta a través d'un crèdit que havia de demanar l'empresa Aigües de Blanes (de 3M?), però que finalment no li ha estat concedit. En no obtenir aquesta part del finançament, doncs, l'Ajuntament ha hagut d'aturar el projecte.

La decisió es va prendre en la darrera Junta de Govern Local en saber que Aigües de Blanes no havia pogut obtenir el crèdit. "Hem hagut de suspendre el projecte, perquè hi havia una part dels finançament, la més important, que era d'un crèdit demanat per Aigües de Blanes i no l'ha pogut obtenir, de manera que de moment l'hem d'aturar", va explicar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. "Les entitats financeres ara són molt reàcies a donar diners. I això crea dificultats a particulars, empreses i ajuntaments", va destacar Marigó. De fet, el crèdit es demanava a través de la companyia d'aigües perquè els ajuntaments ja no es poden endeutar més.

Fins ara, doncs, el nou govern havia anat continuant els tràmits del projecte, aprovat en el passat mandat, perquè confiava en obtenir els diners. "Pensàvem que seria possible i, per això, hem anat treballant el projecte i havíem resolt la majoria d'al·legacions", va comentar Marigó. Un cop presa la decisió, el govern buscarà la manera de "reconduir" el projecte de manera que no es perdin els diners del crèdit de l'ICO (2,1M?), que ja ha estat concedit. I el reprendrà quan pugui: "Ara cal susprendre aquest procés i quan es pugui es reprendrà", va concloure Marigó.