El grup de CiU a Tossa, actualment a l'oposició, va tornar a carregar durament contra el nou Pla de Sanejament aprovat pel govern, que inclou una pujada de l'IBI del 54%, i va titllar la mesura de "despropòsit majúscul", mentre que l'alcaldessa va afirmar que els convergents són uns "mentiders" i tenen "mala fe" per totes les crítiques i accions que estan emprenent sobre aquesta qüestió. El creuament de retrets es va produir ahir al matí en un ple extraordinari crispat, sol·licitat per CiU, que tenia com a objectiu aparcar l'increment de l'IBI. Com ja havia anunciat el govern, però, la mesura no es va tirar endavant i el Pla de Sanejament continuarà tal com es va aprovar al juliol.

La portaveu de CiU, Imma Colom, va afirmar que la mesura és un "despropòsit en majúscules" i que ha estat decisió només del govern. "De cap manera la Generalitat li ha demanat que pugi l'IBI. La decisió és de l'equip de govern", va assegurar Colom, que va demanar a l'executiu que auditin la seva gestió per acabar amb confusions. Finalment, va carregar contra el nou Pla: "El pla de sanejament és manifestament il·legal i ens portarà a la fallida tècnica", va afirmar amb contundència.

L'alcaldessa, Gisela Saladich, es va mostrar molt disgustada amb les acusacions i va aixecar el to. "Quan volíeu explicar la situació real? Mai, no? Ja us va bé que les solucions les assumim nosaltres", va afirmar Saladich, que va afegir que els convergents eren "els més mal administradors, els més mentiders i els que tenen més mala fe en política". A més, va assegurar que la decisió presa és "l'únic camí possible" i va recordar que CiU ha deixat més de 5 milions d'euros en factures pendents. Finalment, va dir que quan solucionin el problema financer tornaran la "pressió fiscal al seu punt adequat".

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Pilar Mundet, va carregar contra la gestió de CiU i sobretot contra el fet que els convergents no aportessin cap alternativa a la pujada de l'IBI. "No veig una proposta alternativa que ens eviti el que volem evitar", va afirmar Mundet. "Si no pugem l'IBI no podrem donar serveis", va afegir. Colom li va respondre que, efectivament, de moment no hi havia cap alternativa fins que no retiressin l'augment. "No hi ha proposta alternativa. Volem el rebuig de la pujada de l'IBI i llavors parlarem d'alternatives", va afirmar Colom. Saladich també va criticar que no proposin cap alternativa.