El grup d'ICV-EUiA de Blanes va denunciar ahir que rebutja ser considerat "corresponsable" de la situació econòmica en què es troba l'Ajuntament, com assegura el govern municipal. L'executiu ha elaborat un pla d'actuació de mandat en què afirma que tots els regidors són "corresponsables" en alguna mesura de la situació actual de les finances i el portaveu d'EUiA, Joan Salmeron, es va mostrar totalment contrari a acceptar-ho.

Per això, Salmeron demanarà al govern que elimini aquest paràgraf del pla d'actuació, sinó no aprovarà el compte general de 2010 en el proper ple de dijous. El paràgraf en conflicte és el següent: "En el cas de Blanes, cal dir que tots els que en aquests moments ostentem la representació popular al Pla municipal he governat la nostra ciutat en els últims vuit anys i, per tant, tots, en una o altra mesura, som corresponsables d'una part de la situació actual". I Salmeron rebutja ser "corresponsable", perquè assegura que ell ja va advertir en cada pressupost de l'anterior govern que les coses no es feien bé. El portaveu dels ecosocialistes va afirmar que la mala gestió de CiU ha deixat un dèficit corrent de 13,8 milions d'euros i que el seu grup vol treballar per ensortir-se'n, però no ser-ne responsable.

Salmeron també va destacar que el finançament del projecte del carrer Colom, que ara s'haurà d'aparcar en no aconseguir un crèdit, no estava ben pensat. "L'engany de CiU que Aigües de Blanes demanés el crèdit no ha ha colat", va afirmar Salmeron. "I no ha colat, perquè l'Ajuntament té un 51% de la comapnyia", va afegir.

Per altra banda, Salmeron va explicar que en una reunió que van tenir amb el regidor d'Hisenda li van proposar estudiar la idea d'implantar una mena d'impost a les persones que s'allotgin al municipi. Segons va apuntar Salmeron, podria ser un euro per persona i nit i això generaria una quantitat important d'ingressos extres per les finances municipals, que també servirien per millorar la situació.