La Fiscalia anticorrupció ha admès a tràmit la denúncia presentada fa un any per ICV-EUiA contra l'actual alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, per presumpte delicte urbanístic. La denúncia que van presentar els ecosocialistes posava de manifest la compra i posterior venda d'unes parcel·les en uns terrenys requalificats l'any 2001 per Guinó. En concret, denunciaven que l'actual alcalde de Maçanet entre els anys 2001 i 2005 hauria usat informació privilegiada per fer una operació de compravenda de terrenys, amb què hauria guanyat uns 840.000 euros i unes plusvàlues superiors al 1.300 per cent.

Des d'ICV-EUiA es va assegurar a través d'un comunicat que el partit "defensa un model de democràcia en què la transparència en la gestió garanteixi els drets dels ciutadans", i es va valorar "molt positivament" que la fiscalia admeti a tràmit uns fets que per a la coalició podien ser constitutius de delicte. Des d'ICV de Maçanet, la notícia també es va acollir positivament, perquè després d'un any ja s'havia pres una decisió sobre la denúncia. "El que ens satisfà és que el fiscal hagi decidit alguna cosa, sigui la que sigui", va afirmar el portaveu d'ICV-EUiA a Maçanet, Josep Romaguera. "El que vol la ciutadania és que aquestes coses es resolguin perquè queda molt malament que una persona imputada tingui càrrecs al municipi", va destacar Romaguera. Segons va destacar el regidor ecosocialista, a partir d'ara el que volen és que el jutge no trigui molt en poder dictar una sentència. "Ara el que demanem és que el jutge no s'hi estigui un any més, sinó que resolgui el cas, sigui quina sigui aquesta decisió", va demanar Romaguera.

Per la seva part, l'actual alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, no va voler entrar a comentar la decisió, però va assegurar que continua la persecució cap a ell. "No puc fer cap valoració, l'haurien de fer els altres. Simplement diré que segueix la persecució", va afirmar Guinó. "Suposo que és la conseqüència d'anar guanyant eleccions i que ells en vagin perdent", va concloure.