L'Ajuntament de Vidreres ha estat pagant "en negre" un assessor municipal durant l'antic mandat, quan governava el grup del PSC amb l'exalcaldessa socialista Ruth Rosique al capdavant. Així de taxatiu és l'alcalde actual, Jordi Camps (CiU), que assegura que si bé se'l va "contractar per Junta de Govern Local", aquest treballador municipal va estar fent d'assessor del govern i cobrant de forma "dubtosa" uns 1.200 euros al mes durant més de tres anys, fet que suposa uns 50.000 euros totals.

Camps veu "irregular" aquest tipus de contractació que va fer ?l'ex?equip de govern, ja que per una banda, explica, se li pagava via transferència bancària i havia estat contractat per Junta de Govern i, per l'altra, en canvi, "no estava donat d'alta ni a la Seguretat Social ni tampoc, per tant, pagava l'IRPF -Impost sobre la Renda de les Persones Físiques". I tampoc el treballador va arribar-se a donar d'alta com a autònom i així regularitzar aquesta situació, afegeix.

Era l'exsecretari de Vidreres

Es dóna el cas, a més, que aquest assessor que va contractar l'antic equip de govern del PSC -que va estar al capdavant de l'Ajuntament de Vidreres també amb el grup ExV durant part del seu mandat- havia estat secretari d'aquest consistori selvatà durant un temps, però aquest va aconseguir la plaça a l'Ajuntament de Platja d'Aro i va convertir-se en el secretari municipal d'aquell municipi.

Un cop aconseguit aquest nou lloc de treball, l'exsecreatri va demanar la comptabilitat a aquest Ajuntament empordanès per poder-se convertir en assessor de l'Ajuntament de Vidreres, càrrec que va començar a ocupar des de principis del gener del 2008, segons explica el batlle selvatà.

Un altre fet que demostra que se'l pagava per uns serveis de forma no regular, diu Camps, és que quan es va fer la seva contractació no es va fer de forma regular a Vidreres perquè se'l va donar d'alta en el capítol 1 del pressupost, on hi ha comptabilitzades les despeses de personal i no, en canvi, "en el 2, on hi ha els aspectes relacionats amb els assessors".

A l'espera de les auditories

Davant d'aquests fets, l'Ajuntament de Vidreres ha encarregat unes auditories, que s'estan realitzant, per aclarir quina va ser la gestió de l'antic equip de govern i que haurien de servir perquè el nou equip de govern de CiU i VST determini quines són les actuacions que cal dur a terme d'acord amb els resulats.

De fet, l'alcalde, Jordi Camps, augura que vist el que ja han "descobert" en els pocs messos que fa que són al govern, els resultats de les auditories comportaran que l'Ajuntament hagi d'acabar portant "aquest i d'altres temes o bé a l'oficina antifrau de la Generalitat o a la Fiscalia, segons correspongui". A banda del tema de l'assessor, Camps també denuncia que l'exequip de govern de la socialista Ruth Rosique va gastar-se més de 512.000 euros en estudis i projectes durant els quatre anys que van ostentar el govern. I els acusa d'haver-los "encarregat a la mateixa gent afí i sense cap criteri coherent". [Veure l'article d'opinió que hi ha a continuació]