La nova Casa de la Cultura de Lloret de Mar, que es va posar en funcionament el mes de maig, té problemes de sonoritat, segons denuncien des de l'Associació de Pensionistes i Jubilats de Lloret de Mar. Per la seva part, l'arquitecte de l'edifici assegura que no hi ha cap problema de sonoritat, però per donar resposta a les queixes instal·laran panells acústics.

"El problema és que l'edifici està fet tot de ciment i qualsevol veu resona molt i el volum que retorna és una barbaritat", va denunciar el president de l'Associació de Pensionistes i Jubilats, José Padilla. "És una barbaritat per a tota la gent gran, s'ha de veure. Estem una estona, perquè si estàs massa estona no es pot suportar, fa mal de cap", va explicar Padilla, que també es va queixar que aquestes anomalies no es poden produir en equipaments tant nous.

"Un local tan nou i que ha costat tants diners, no pot ser que tingui aquestes defectes", es va queixar. Cal tenir en compte, a més, que a banda d'acollir el Casal del Jubilat, l'edifici bàsicament és una biblioteca i, per tant, els sorolls podrien perjudicar en l'estudi o la lectura.

Des de l'Associació també denuncien que hi ha moltes escales i que tot i que hi ha ascensors, en cas que hi hagués alguna emergència els avis tindrien "moltes dificultats" per poder sortir, va manifestar Padilla. Tot i les queixes, els jubilats es mostren esperançats que els diferents problemes es podran resoldre.

Per la seva part, l'arquitecte de l'edifici, Dani Mòdul, va assegurar que la instal·lació no té "cap problema a nivell acústic", però han estat mirant diferents maneres per reduir el soroll i poder atendre així les queixes dels jubilats. "El projecte que va aprovar l'Ajuntament no té cap problema a nivell acústic. És una qüestió d'ús i que hi ha molta gent", va explicar Mòdul. Segons l'arquitecte, el Casal de Jubilat reuneix molts assistents cada tarda i el problema de sonoritat ve pel propi soroll que fan. "Vam preveure un paviment especial, que creiem que ha donat molt bon resultat, però amb voluntat de resoldre la qüestió hem buscat solucions", va afirmar.

Com a solució, l'Ajuntament instal·larà diferents panells acústics. "Tot i així, i perquè es quedin tranquils, instal·larem una sèrie de panells acústics", va afegir Mòdul, que va destacar que la reparació tindrà cost zero, ja que els panells han sobrat d'un gimnàs que s'ha acabat fa poc al municipi. Finalment, Mòdul va voler destacar "l'aposta important" que ha fet Lloret en un equipament cultural com aquest.