L'escola Carles Faust de Blanes ha estat malauradament protagonista aquest estiu al municipi selvatà. Segons va explicar la regidora d'Educació de la localitat, Susana Ramajo, entre finals de juliol i principis d'agost van entrar fins a set vegades en només deu dies a l'escola i van provocar destrosses per valor d'uns 20.000 euros. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha augmentat la vigilància a les nits a l'entorn de la instal·lació i ha demanat al Departament d'Educació de la Generalitat, en una reunió de fa pocs dies, que aixequi tres metres més les tanques que ja té l'escola per tal d'intentar solucionar la qüestió.

Segons va explicar Ramajo, a mitjan estiu passat, una sèrie de bàndals van entrar fins a set vegades en només deu dies a l'escola de primària Carles Faust de la localitat i van causar importants destrosses, tot i que no es van endur res. En les successives incursions que van fer a l'escola van trencar tots els vidres de la planta baixa, van destrossar els marcs de les finestres i molts llibres dels nens. A més, van llençar per terra material de joc i d'escola, com ordinadors, pilotes, patins, llibretes, etc. "Feia molta pena, perquè estava tot el material que utilitzen els nens tirat pel terra", va destacar Ramajo. "Entraven sempre de nit i, per tant, mai es va posar en perill els nens", va voler destacar la regidora per tranquil·litzar les famílies. De moment, però, no s'ha trobat les persones que van entrar a la instal·lació i van provocar les destrosses.

Des de l'Ajuntament, s'han reunit fa pocs dies amb el Departament d'Educació per demanar que aixequin tres més les tanques que encerclen l'escola, sobretot per la part del darrere, que el pati dóna a una espècie de bosc des d'on accedeixen a l'interior del centre. El consistori creu que caldria una remodelació de les tanques, però ara mateix no se'n poden fer càrrec, com a causa de la situació econòmica del consistori i, per això, han contactat amb el Govern català. Ramajo va assegurar que des de la Generalitat els van dir que "prenien nota" de la problemàtica, però que calia tenir en compte la situació econòmica del Departament.

L'Ajuntament -segons va explicar Ramajo- ha posat fins a quatre denúncies als Mossos d'Esquadra per aquests fets i s'ha augmentat la vigilància a l'escola. En aquest sentit, la regidora va destacar que s'han instal·lat més alarmes al centre, el conserge està "molt més atent" a qualsevol moviment que hi pugui haver i la policia local organitza patrulles per la zona. Des que van entrar tantes vegades seguides a mitjan estiu ja no han tornat a entrar, va explicar Ramajo, que va afegir que no hi ha hagut "cap mena de perill" pels nens.