La crisi provoca que els diferents governs municipals s'hagin d'esprémer el cervell i buscar mesures imaginatives per aconseguir nous recursos. En aquest sentit, l'Ajuntament de Blanes ha aconseguit ingressar uns 14.000 euros extres, després de vendre en una subhasta un cotxe de luxe que estava abandonat al dipòsit municipal i que havia passat a ser de la seva propietat. Els tràmits, però, ja fa mesos que es van inciar. De fet, va ser l'anterior govern qui els va engegar i els ha acabat el nou executiu de la localitat. El vehicle que l'Ajuntament ha aconseguit vendre és un Mercedes Benz model R63 AMG 4Matic, amb matrícula estrangera. Es tracta d'un cotxe de gamma alta, tipus monovolum que a preu de mercat seria molt més car.

L'Ajuntament de Blanes va esdevenir propietari del vehicle, que es trobava abandonat al dipòsit municipal de la localitat, després de realitzar "els tràmits amb les persones que figuraven com a legítimes propietàries" perquè procedissin a la seva retirada i aquests no anessin a "recuperar-lo", segons es recull en una Junta de Govern Local del mes de maig. Tot seguit, des del consistori es va decidir que se subhastaria, ja que l'Ajuntament no estava "interessat a destinar el vehicle als serveis de vigilància i control del trànsit ateses les seves característiques tècniques".

Així, doncs, l'Ajuntament va aprovar un plec de condicions per poder posar el vehicle a subhasta, però en una primera convocatòria no es va aconseguir cap oferta. Segons va explicar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, aquesta primera subhasta tenia un preu de sortida de 15.000 euros i això va fer que no s'aconseguís cap oferta. Llavors el cap de la policia local va instar l'Ajuntament a posar 5.000 euros com a preu de sortida en una segona convocatòria, que es va fer a mitjans d'agost, i aquesta vegada sí que es va aconseguir vendre el cotxe per un preu molt similar al que s'havia posat en la primera convocatòria. Finalment, doncs, en una Junta de Govern Local de setembre es va aprovar l'adjudicació del cotxe a l'empresa Stoc Cars La Garriga SL per 14.161 euros (IVA inclòs). La resta d'ofertes oscilaven entre els 9.400 euros i els 5.000.

Per part seva, l'alcalde Marigó va destacar que no es tracta d'una "pràctica molt habitual", però ho va valorar molt "positivament", perquè amb aquesta acció el consistori ha pogut ingressar uns diners extres que poden anar molt bé per a les finances municipals. De fet, tenint en compte que l'Ajuntament de Blanes no es troba en una de les seves millors situacions econòmiques i que els ingressos han caigut arreu, encara que només siguin 14.000 euros, els diners poden servir com una injecció.