L'Ajuntament de Blanes té com a principal objectiu quadrar els comptes municipals i, per això, està estudiant possibles retallades i rebaixes de les factures en gairebé tots els àmbits. En aquest sentit, el consistori ha demanat a l'empresa Nora, que gestiona la neteja del municipi, que reduexi la factura en un milió d'euros dels quatre que costa anualment el servei. Ara, l'empresa haurà de fer una proposta per veure en quins punts es pot generar aquest estalvi. La neteja, però, no és l'únic àmbit que es podria veure retallat per aconseguir reduir les despeses.

El passat divendres, el govern es va reunir amb més de 200 treballadors municipals al teatre per explicar les diferents propostes de retallades que està plantejant l'executiu per poder "equilibrar els pressupostos". Una de les més destacades va ser la petició que s'ha fet des del govern a l'empresa Nora perquè redueixi la factura de neteja per a 2012 en un milió d'euros dels quatre que costa el servei. El regidor d'Hisenda, Nicolàs Laguna, va explicar que aquesta "és la primera proposta que ha fet l'Ajuntament i ara l'empresa haurà d'elaborar la seva per veure fins on es pot reduir la despesa i quins serveis s'han de tocar". Segons Laguna, la retallada es podria fer reduint la periodicitat d'alguns serveis de neteja.

A banda de la retallada en neteja, el govern també preveu retallades en transport. Així, la proposta que ha fet Transports Pujol, gestora del servei, és unificar en una sola línia d'autobús les línies 2 i 9, reduint així un vehicle i deixant una freqüència de pas d'uns 20 minuts. També es farà pagar el bitllet per anar a Lloret, diferenciant-lo de l'abonament per anar a l'hospital. Laguna va explicar, a més, que s'haurà de reduir la despesa en guarderies, ja que la Generalitat retallarà les subvencions. I també es vol "mancomunar" el teatre amb Tordera i Lloret per reduir en aquest àmbit.

Laguna va destacar que en la reunió amb els treballadors van deixar clar que el capítol 1, que és el de personal, "és l'últim que es tocarà, però que caldrà evitar al màxim les hores extres o incloure-les en l'horari", va explicar Laguna. Finalment, va destacar que l'objectiu és equilibrar els prop de 4 milions de dèficit. "Un cop tinguem totes les propostes de les empreses, des del govern estudiarem quines són les més adients per intentar equilibrar els comptes", va sentenciar Laguna, que va afegir que també es farà amb l'increment d'ingressos.