L'Ajuntament de Vidreres ha implantat un sistema, anomenat TAG, als contenidors de rebuig del poble que consisteix en la instal·lació d'un xip en el contenidor i això permet tenir un control dels punts del municipi on es generen més residus. El funcionament d'aquesta tecnologia consisteix en el fet que cada contenidor porta el xip que l'identifica en el moment en què és carregat pel camió al mateix temps que se li fa el pesatge.

Aquest fet suposa, com destaca el tinent d'alcalde de Vidreres Eduard Adrobau (VST) i regidor de l'àrea de Medi Ambient, que des de l'Ajuntament es pugui conèixer per una banda, els punts del municipi on hi ha més residus i en conseqüència, per tant, el cost que això representa per l'Ajuntament. Amb tot, el sistema té un objectiu que és l'optimizació dels recursos.

En total, Vidreres té uns 120 contenidors repartits pel municipi que ja compten amb aquest sistema, que es va posar en funcionament a finals d'estiu.

Adrobau també ressalta que el sistema TAG s'ha pogut implantar des del consistori sense cap esforç econòmic perquè el cost "per a l'Ajuntament ha estat de zero euros, ja que s'ha fet complir el que marcava el contracte amb l'empresa concessionària" d'aquest servei de recollida d'escombraries que treballa a Vidreres.

L'anàlisi de dades aportades pels xips dels contenidors de rebuig del poble de Vidreres permetrà en un futur poder introduir millores en el servei de recollida dels residus perquè se'n sabrà detalls que fins ara es desconeixien i per tant, com diu Adrobau, es podran "canviar freqüències, posar més o menys contenidors, en definitiva ser més eficients".