Les campanes de Sant Mori, segons la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), han de deixar de repicar avui a partir de les 12 de la nit i fins les 8 de matí. L'Ajuntament, que continua amb els tràmits per intentar evitar-ho, no ha aclarit si s'ha trobat la fórmula per evitar que avui deixin de sonar.

El litigi entre un veí que demana que no repiquin durant la nit i l'Ajuntament es remunta a gairebé deu anys. Les dues parts manté la seva postura. El denunciant ha al·legat fins al moment que el repic molesta els clients que s'allotgen al castell de Sant Mori de la seva propietat. Per la seva banda, l'Ajuntament sempre ha defensat que la majoria de la població és contrària que deixin de sonar de nits i que ho han fet des de fa molts segles. Ahir cap de les dues parts va voler tornar-se a pronunciar.

Els representants legals de l'Ajuntament continuarien amb els tràmits per evitar que deixin de sonar. El darrer moviment es va fer aquest estiu per retardar la data d'execució de la sentència prevista pel 19 de setembre (dos mesos després de la notificació de la sentència), al 19 d'octubre en considerar l'agost un mes inhàbil. L'Ajuntament pot recórrer encara al Tribunal Constitucional.