Els 15 representants de CiU a la Diputació de Girona van votar en contra d'una moció conjunta del PSC i ERC que demanava que s'aturin les retallades en Salut que suposin una disminució de la qualitat assistencial. En el text, els dos partits -que són a l'oposició- es mostraven "al costat del Govern" per donar suport a totes les mesures que suposin un estalvi de la despesa general, al marge d'ajustos en el sistema sanitari. Per la seva banda, el portaveu de CiU, Pere Vila, va defensar que els ajustos en Salut han estat menors que en altres departaments, que ja existeix un contacte permanent amb el sector per consensuar on reduir despesa i que la moció té caire electoralista.

Socialistes i republicans demanaven que es revisés la despesa per càpita dels hospitals gironins en considerar que Girona és la demarcació més eficient en despesa sanitària i, per tant, cal equilibrar-la amb la resta de territoris catalans. Un altre dels acords era el d'obrir un diàleg amb els professionals sanitaris i les entitats socials que vetllen per la salut pública per "consensuar un acord estratègic de futur de la sanitat catalana".

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat també un estalvi de 390.268 euros en retribucions a càrrecs electes i directius, així com en despeses de personal, i destinar aquests diners a ajudar els ajuntaments gironins. Aquesta mesura forma part del pla d'estalvi que ha endegat aquest mandat la Diputació de Girona, que ja es va traduir en un estalvi de 2,5 milions d'euros en el cartipàs 2011-2015 gràcies a la reducció del nombre de càrrecs i a la retallada de les seves retribucions. També s'ha aprovat destinar més de 300.000 euros al Pla de Biblioteques Municipals 2011.