Un total de 6.200 alumnes de 204 escoles de Girona, el 80% dels centres, han participat en la tercera edició del Projecte Educatiu del mosquit tigre (el curs 2010-2011), promogut per Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter.

L'activitat consta d'una xerrada-taller i un treball de camp per ensenyar a combatre l'insecte, i té com a objectiu sensibilitzar la població de l'impacte del mosquit tigre en la salut de les persones i el medi natural, a més de donar eines per impedir-ne la reproducció.

Primer, tècnics del Servei de Control de Mosquits visiten les escoles i hi fan xerrades-taller. Es lliura un kit d'entomòleg a cada alumne, amb tot el material necessari per elaborar mostreigs i recollir larves en entorns habituals. Els mestres fan una primera revisió dels kits per tal de descartar els que no contenen larves d'insecte i la resta es fan arribar al Servei de Control de Mosquits que analitza les mostres. Després de revisar 1.819 mostres rebudes aquest 2011, el Servei ha constatat que en 919 (51%) hi havia larves de mosquit.