La CUP de Figueres, amb un regidor a l'oposició, denuncia que els membres de l'equip de govern reben 684 euros per assistir a juntes de govern que duren de mitjana uns vuit minuts. La formació fa els seus càlculs i diu que aquesta xifra suposa 1.692 euros l'hora per regidor i 13.538 en total, tenint en compte que les trobades, diuen, duren tant poca estona. Una xifra que consideren del tot desorbitada. Aquesta és una de les dades que el grup ha fet pública al recent estrenat bloc on tenen previst penjar tot tipus d'informació de l'Ajuntament amb l'objectiu d'oferir la màxima transparència al ciutadà.

La formació considera que aquest òrgan ha de mantenir-se, tot i que el consistori hagi optat per un model gerencial amb càrrecs de confiança, però consideren totalment desproporcionades les compensacions que els edils reben per aquestes trobades ja que consideren que "amaguen sous encoberts". En aquest sentit, consideren que caldria optar per un model basat en la gestió a través dels propis regidors i renunciar els "alts sous dels càrrecs de confiança", que durant l'anterior legislatura van suposar 500.000 euros anuals. La formació, a més, considera especialment greu aquesta situació tenint en compte les xifres d'atur que hi ha a la ciutat.

Amb l'objectiu d'oferir transparència i tal i com es van comprometre electoralment, el grup ha obert un bloc (www.lescosesclares.wordpress.com) on penjarà la informació a la qual tenen accés com a membres de l'oposició però que, diuen, no es fa pública. Entre els diferents documents que es facilitaran hi haurà convenis i contractes de qui formi part del consistori; informació sobre els pressupostos; actes de plens; juntes de portaveus; comissions informatives; juntes de govern i òrgans propis i externs del consistori.