El Govern de Lloret de Mar, format per CiU i ERC, pacta l'aprovació de les ordenances fiscals per a 2012 amb el PP, que havia posat com a condició que no s'apugi l'impost sobre béns immobles (IBI). Així, segons va informar el PP, els populars han evitat, "després de dies de negociació", que s'augmenti la pressió fiscal sobre els ciutadans de Lloret per tercer any consecutiu. El portaveu dels populars al consistori, Enric Martínez, va assegurar que "aquesta mesura marca un canvi de tendència per passar de l'asfixia a l'estímul fiscal".

Segons els populars, el Govern municipal preveia pujar l'IBI un 3,14% pel 2012. L'IBI és el tribut que més recursos aporta a l'administració local i el PP va considerar que la seva congelació és "assumible". D'aquesta manera Martínez va assegurar que "per primera vegada en molts anys els ciutadans no hauran de pagar més i es comença a definir una tendència a la baixa de la pressió fiscal".

Segons van destacar els populars, el grup també hauria aconseguit que s'ampliïn les bonificacions, per exemple de la plusvàlua. Segons Martínez, "s'han d'aprovar mesures adequades a aquests moments de crisi econòmica per ajudar les famílies". Altres impostos que també es congelen són el de circulació, l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) i l'impost de construcció (ICIO). De fet, congelar els impostos era un compromís electorals del PP.

Pel que fa a les taxes, només pujaran l'IPC. A més, la taxa d'activitats es redueix un mínim d'un 20%, segons la superfície de l'establiment. Martínez va destacar que volen "facilitar la creació d'empreses i llocs de treball que ajudin a dinamitzar" l'economia al poble. La mateixa reducció es farà a les taxes per inspeccions als establiments posterior a l'inici d'activitat. La taxa d'escombraries, recollida i transport no pateixen increment, mentre que el tractament i reciclatge augmenten per complir la normativa de la Generalitat. Està previst que les ordenances s'aprovin en el ple de dilluns.