Un centenar de persones van assistir ahir a l'assemblea contra les retallades en matèria de sanitat que va organitzar la Plataforma Ciutadana de Blanes al teatre municipal de la localitat selvatana. Com a moderador va actuar el portaveu de la Plataforma, Pere Lopera, i va comptar amb el president del Col·legi de Metges a Girona, Benjamí Pallarès, la presidenta del sindicat d'infermeria Satse, Montserrat Peña i el portaveu de Dempeus per la salut pública, el metge Toni Barberà com a ponents. La xerrada es va prolongar durant tres hores i va tenir una activa participació del públic, que va interpel·lar als ponents. En aquest sentit, Pallarès fou qui es va endur més retrets de persones que els reclamaven que fossin presents a les primeres files de les manifestacions en contra de les retallades del Departament de Salut.

Pallarès va respondre que s'ha de tenir en compte que els metges no són els qui legislen i va recalcar que els professionals mèdics del Col·legi no poden posar-se a la primera fila de les manifestacions, tot i que va insistir que sempre tenen les portes obertes per a qui els requereixi. El president del Col·legi de Metges va puntualitzar també que, de moment, les manifestacions no han tingut cap efecte sobre les decisions que pren el Departament i va apostar perquè no es caigui en l'error de confrontar els usuaris de la sanitat amb els professionals. També va deixar clar que no està d'acord amb les retallades.

Per la seva banda, Barberà va manifestar que les dades que dóna Salut sobre les llistes d'espera i d'atenció a l'usuari no són correctes i va recordar que el conseller Boi Ruiz veu que la salut a Catalunya s'ha de privatitzar.