Tres anys després dels fets, el cas de la jove turista italiana Federica Squarise, morta a Lloret de Mar l´estiu del 2008, arriba a judici. L´autor confés del crim, Víctor Díaz, declara avui davant el tribunal de l´Audiència de Girona.

El processat, conegut amb el sobrenom d´El Gordo, s´enfronta a 30 anys de presó pels delictes d´assassinat i agressió sexual. El fiscal sosté que Díaz va violar la turista aprofitant que havien sortit de festa i la jove anava molt beguda.

Federica Squarise, una jove italiana de 23 anys, va arribar a Lloret de Mar la matinada del 29 de juny del 2008. La noia, que viatjava en companyia d´una amiga, es va allotjar a l´hotel Flamingo, disposada a passar uns dies de vacances al municipi i gaudir de l´ambient festiu.

Aquella mateixa nit, les joves van anar al local «Beach & Friends», situat a l´Avinguda Just Marlés, i hi van prendre unes copes. L´endemà les dues turistes italianes van tornar al pub, i allà va ser on van conèixer un dels cambrers, Víctor Díaz, un uruguaià de 28 anys a qui es dirigien amb el sobrenom d´El Gordo.

Segons recullen els escrits d´acusació, durant tota l´estona que Federica Squarise va estar al local, el cambrer no deixava de donar-li «petons i abraçades».

Durant tota la nit, tant el fiscal com l´acusació recullen que Federica Squarise va ingerir «una quantitat molt elevada» de begudes alcohòliques, i que Díaz es mostrava «molt carinyós amb ella». Quan faltava poc per a les quatre de la matinada, la jove turista va decidir anar-se´n a l´hotel a dormir.

El cambrer, quan va veure que marxava, la va seguir corrents i es va oferir a acompanyar-la. Va ser aleshores quan, aprofitant que Squarise anava molt beguda, l´acusat la va estirar «cap a un descampat que es trobava apartat». Un cop allà, se li va ajaure al damunt, li va abaixar els pantalons i la va penetrar.

La jove turista, adonant-se del que passava, va dir-li al processat que no volia mantenir relacions sexuals amb ell i que el denunciaria. Aleshores, Víctor Díaz, «amb la intenció d´acabar amb la vida» de la jove, va escanyar la turista fins a deixar-la inconscient.

Després, va arrossegar el cadàver fins a una mena de forat que feia el terreny i el va amagar posant-hi branques al damunt. El cadàver de la jove no es va localitzar fins una setmana més tard.

Per la seva banda, la defensa qualifica els fets com a homicidi i demana que s´imposi a Víctor Díaz una condemna de 5 anys de presó. Segons la defensa, després de sortir de festa, Squarise i el cambrer van anar fins a la zona boscosa perquè la jove va dir a Díaz que li venia de gust «passejar» abans de tornar a l´hotel.

Quan van arribar al descampat, la defensa recull al seu escrit que el cambrer i la turista van iniciar «un joc amorós» amb el consentiment de la noia, que després hauria canviat de parer i va dir que no volia mantenir-hi relacions se­xuals. Ella va dir que el denunciaria i llavors, segons la defensa, l´acusat, veient que se li arruinava la vida va patir una «pertorbació de l´esperit» i la va escanyar fins a matar-la.