L'Ajuntament de Blanes també preveu aprovar en el ple d'avui els Plecs de clàusules administratives particulars, tècniques i econòmiques per a la selecció d'un soci privat per gestionar els aparcaments de la localitat, amb la constitució d'una societat mixta. Segons va avançar el portaveu d'EUiA, Joan Salmeron, la intenció del govern és poder instaurar un seguit de zones verdes i ampliar les zones blaves existents actualment al municipi, perquè així la gestió dels aparcaments "pugui ser rendible" per l'empresa. La primera proposta és poder crear fins a 1.325 places de zona verda, que fins ara no hi havia a Blanes i ampliar en 627 les places ja existents de zona blava.

La zona verda s'instal·laria majoritàriament a la part dels Pins i els Olivers, on es farien unes 1.200 places. I també n'hi hauria al Racó d'en Portes (173 places) i a S'Auguer (31 places). Els residents pagarien uns 35 euros anuals per poder aparcar a la zona. A més, també està previst poder ampliar la zona blava a l'avinguda Catalunya, al passeig de S'Abanell i a la zona dels carrers Tarragona, Joan Burcet i Horat d'en Creus.

Salmeron es va mostrar contrari a fer pagar als blanencs: "El que proposem nosaltres és que si necessitem fer pagar que es faci, però que els residents no paguin", va afirmar. "Darrera d'aquesta proposta hi ha la necessitat de fer diners i la manca de sensibilitat cap als ciutadans", va assegurar Salmeron. Avui, però, només es votarà el plec de clàusules.