Blanes va viure ahir un ple ordinari que tenia com a punt destacat les ordenances fiscals pel 2012 i hi havia la incògnita que si davant d'un dels temes més importants pel govern del PSC, que està en minoria amb nou regidors s'acabaria aprovant. Finalment els tres grups de l'oposició: EUiA, PP i CiU van votar-hi en contra i en ser majoria, no va prosperar.

Els tres grups opositors van coincidir a criticar la pujada del 15% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa de les escoles bressol que s'incrementa en 40 euros al mes. L'alcalde Josep Marigó (PSC) va titllar l'oposició d'"irresponsables" votant en contra de la proposta perquè la situació del consistori blanenc és de "fallida". Però finalment en veure que no prosperava el punt va instar l'oposició a presentar propostes "demà mateix" per mirar de convocar un ple extraordinari al més aviat possible per poder aprovar les ordenances.

Tot i això, l'alcalde va criticar durant el debat del punt de les ordenances als grups del PP i CiU -que governaven amb el PDB l'anterior mandat- per deixar-los l'Ajuntament "hipotecat". I va dir-los que votant en contra, els socialsites no es feien "responsables de les conseqüències" i va afegir que "si les coses segueixen així, tancarem l'any amb 5 milions negatius".

"Falta de diàleg, poc justes"

Per la seva banda, des de CiU, el regidor Joaquim Torrecillas va explicar que votaven en contra de la proposta perquè les noves ordenances "castiguen de forma contundent tres aspectes bàsics i socials: l'habitatge, la infància, esports i la telesassitència". I des del PP, el portaveu Salvador Tordera (PP) va dir que el seu grup estava en contra perquè el seu programa duia el no increment d'impostos i també perquè "no hem estat consultats en la presa de decisions". I per part d'EUiA, el regidor Victor Catalán va justificar el vot dient que les ordenances ??"no són justes, ni equitiatives ni segueixen cap principi de justícia social i enfonsa més els més enfonsats".