La ciutat de Girona i la Costa Brava han estat seleccionats per la guia de viatges americana Frommer's, d'una banda, i el National Geographic de l'altra en dues llistes que assenyalen les millors destinacions turístiques del món.

La primera publicació és considerada una de les guies de viatge de més prestigi dels Estats Units i una de les més venudes en la temàtica del món dels viatges. D'entre els diferents atractius pels quals recomana la ciutat de Girona en desè lloc, destaquen el Barri Vell amb la Catedral i el Call Jueu com a elements patrimonials més importants, l'oferta comercial i l'excel·lència gastronòmica, fent un especial esment al considerat segon millor restaurant del món, El Celler de Can Roca.

La guia també destaca que aquesta ciutat "diminuta" està alçant el vol després de molt de temps amb Barcelona acaparant l'atenció, i parla d'un patrimoni cultural "que podria ser l'enveja de moltes altres grans destinacions".

D'altra banda, la revista National Geographic ha seleccionat la Costa Brava, juntament amb altres punts de la demarcació de Girona, com una de les vint millors destinacions turístiques per al 2012. En concret, National Geographic destaca imatges de les costes de Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar; del nucli antic de Pals; del Museu Dalí de Figueres, i del Barri Vell de Girona.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, va valorar molt positivament aquestes notícies per la difusió que representen per Girona i per l'impuls que suposarà en el posicionament de la ciutat com a destinació turística en l'àmbit mundial.