L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va informar ahir que encara ha d'analitzar quines podrien ser les mesures més adients per resoldre de manera definitiva els problemes de la riera de Blanes, que han provocat les intenses pluges de la darrera setmana, però sense concretar si aquestes mesures es duran a terme ara o en un futur. De fet, això és el que van respondre des de l'Agència, després que algunes veus de Blanes hagin apuntat que l'ACA no es voldria fer càrrec de la reparació definitiva de la riera ara, com a conseqüència de la situació econòmica de l'entitat. Per altra banda, des del Govern de Blanes es va reiterar que fins demà a la tarda no es decidirà quan podran tornar els 36 veïns desallotjats pel descalç de l'edifici de la rambla Joaquim Ruyra. Un retorn que, probablement, es farà de forma esglaonada.

Diverses veus de Blanes han apuntat aquests darrers dies que l'ACA no voldria fer-se càrrec de la reparació definitiva de la riera que passa per sota de Joaquim Ruyra, amb les conseqüències que això podria provocar. Des de l'Agència, però, van afirmar que han d'analitzar les mesures més adients per resoldre definitivament els problemes, sense concretar si aquestes mesures s'aplicarien immediatament. A més, van recordar que gairebé cada dia tècnics de l'ACA han supervisat els treballs que s'estan duent a terme.

Des del Govern de Blanes, es va destacar la importància que té trobar una solució definitiva, perquè la situació no empitjori. "Si el tema del calaix de la riera no queda totalment solucionat hi podria haver més problemes en d'altres edificis", va afirmar el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, que va afegir que un cop encarat el problema de la cimentació de l'edifici, "cal atacar l'arrel del problema", que és la riera. Segons va avançar Lupiáñez, els tècnics de l'ACA visitaran la zona demà al matí i a la tarda ja es decidirà quan poden tornar els veïns desallotjats. Un retorn, que segons el regidor, segurament es farà de forma esglaonada, tenint en compte on hi hagi més o menys risc.