Els socialistes van acusar ahir CiU de fugir d'estudi en el debat sobre l'aeroport de Girona per "amagar el fracàs de la seva política i la pèrdua de 200 milions d'euros que se n'ha derivat per a les comarques gironines". El candidat del PSC al Congrés, Álex Sáez, va dir que CiU "planteja la construcció d'una estació del TAV a l'aeroport com a maniobra de distracció per camuflar la falta de propostes que haurien de corregir els efectes de la seva actitud en la negociació amb Ryanair". Els socialistes recorden la retirada de la meitat dels vols de la companyia que operaven des de Vilobí. "Les paraules del cap de llista de CiU semblen més una cortina de fum que res més. Busquen en els altres responsabilitats que carreguen a la seva consciència", lamenta el cap de llista socialista.

Álex Sáez demana una reflexió profunda a CiU a l'entorn de la seva proposta d'estació a Vilobí: "CiU no ha acceptat mai que l'estació central del TAV fos a Girona. La seva aposta era a l'aeroport. Ara, en un moment en el qual s'ha d'avaluar la despesa en obra pública amb responsabilitat, l'aposta prioritària és l'estació intermodal de Girona", proposa el PSC.

"L'actitud de CiU respecte de l'aeroport és la conseqüència de la falta de recursos per resoldre un problema que es podria haver evitat, hi va afegir Sáez. "La federació nacionalista busca justificació a un problema que no en té i oblida que va acceptar el preacord de l'anterior govern amb Ryanair", remarca. Els socialistes recorden que "l'aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques, a qui CiU acusa ara de dinamitar el futur de l'aeroport Girona - Costa Brava apostant per l'ampliació del Prat, en va informar personalment Artur Mas i el seu partit no s'hi va oposar"

El PSC lamenta que "CiU parla ara de diversificar l'oferta de companyies, però només s'hi ha manifestat a favor després del fracàs de les converses amb Ryanair", va concloure Sáez.