Si bé es promociona com a tarotista, mèdium, xamanista i mestra en tota classe d'arts ocultes, Maria Pilar Abel Martínez mai s'ha caracteritzat per veure venir els problemes. La dona, una pitonissa que exerceix a Girona des de fa dècades, va adquirir una relativa fama quan va denunciar l'escriptor Javier Cercas en considerar que havia vulnerat el seu honor tot retratant-la en el personatge de la Conxi, que apareix a la novel·la Soldats de Salamina, de manera grollera i despectiva. Uns anys després, va aparèixer a la premsa de tot el món anunciant que s'havia fet proves d'ADN perquè creia que era filla de Salvador Dalí. I ara, després de -presumptament- fer servir les dades dels seus clients per cometre estafes, torna a les pàgines dels diaris, però en aquest cas com a detinguda per frau arran de les perquisicions dels Mossos d'Esquadra, que li atribueixen almenys una estafa d'uns 1.000 euros.

Presumptament, Abel ha estat fent servir les dades d'almenys una de les seves clientes per donar d'alta línies de telèfon i no pagar-ne les factures. Ho hauria fet en almenys dues ocasions i la víctima ha estat una dona que va sol·licitar els seus serveis la passada primavera, arran de circumstàncies personals difícils -els Mossos són discrets a tal efecte i no ha transcendit si els serveis consistien en tirades de cartes, conjurs o alguna art de màgia blanca o negra. Entre sortilegis, la vident es va fer amb les dades de la dona tot advertint que les necessitava per als seus rituals. La clienta no va malpensar però, al cap d'uns mesos i en veure que la màgia no sortia efecte, va deixar d'acudir a la consulta de la pitonissa.

Segurament, el desencís devia transformar-se en una emoció més violenta quan la dona va anar, el passat 23 de setembre, a una botiga de telefonia mòbil per a efectuar uns tràmits i van comunicar-li que, en els fitxers de l'empresa, hi figurava en qualitat de morosa. Al seu nom constaven dues factures per pagar, una de 910 euros i l'altra de 142, que corresponien a dues línies de telèfon fixe. Quan va comprovar les dades va constatar que si bé ambdós serveis eren al seu nom, almenys en un dels contractes hi constava una adreça que coneixia bé, però no pas per ser la del seu domicili. La direcció era de la casa de la vident, que ella havia visitat quan hi anava per a les seves consultes esotèriques. Tot seguit, la dona es va encaminar a la comissaria dels Mossos de Banyoles per posar-hi una denúncia. La investigació va demostrar que la pitonissa feia servir les línies des de feia uns dos mesos i mig i el passat dos de novembre era arrestada a Girona sota càrrecs d'un delicte d'estafa. Ara, s'investiga si altres clients s'han vist afectats per casos similars.