El Bisbat de Girona té un dèficit de 16.500 euros corresponent al 2010, any que la diòcesi va tancar amb un pressupost d'11 milions d'ingressos i de despeses. Un 61,3% dels ingressos es corresponen a aportacions voluntàries dels fidels -les col·lectes de l'any passat van superar els 3,3 milions d'euros- i de l'assignació tributària, que correspon a la creueta de la Declaració de la renda; un 18,8% procedeixen de la prestació de serveis i de subvencions públiques; un 10,4% d'arrendaments d'immobles i ingressos financers i un 9,4% per venda de patrimoni.

Pel que fa al capítol de despeses del Bisbat, el 54,3% corresponen a accions pastorals i assistencials, a més de per compres pel culte; un 22,2% a a despeses de personal, sous dels preveres i de personal seglar; i un 16,3% a tasques per a la conservació d'edificis.

La diòcesi de Girona compta amb 841.000 habitants, té 395 temples -sense incloure les ermites-, 195 preveres i 6 diaques permanents. L'any 2010, s'hi van celebrar 4.193 baptismes; 2.623 primeres comunions; 509 confirmacions i 952 matrimonis.

L'acció social de l'Església a Girona es canalitza bàsicament per mitjà de Càritas, en l'àmbit parroquial o diocesana, atenent els exclosos de la societat. Una ajuda que el Bisbat ha qualificat de "fonamental en situacions de pobresa" i uns serveis per als quals l'any passat es van destinar més de 4 milions d'euros. De manera específica, el 2010 Càritas diocesana de Girona va atendre 7.302 famílies; 505 persones grans; 549 infants i joves en educació escolar; 5.466 persones immigrades i 3.006 amb necessitat d'integració social i laboral, així com també es va oferir habitatge temporal a 18 adults i 15 infants en situació de precarietat socieconòmica extrema.

Encara amb relació a l'aspecte social, la diòcesi del Bisbat de Girona també va recordar els serveis del Patronat de la Santa Creu de la Selva, que ofereix 450 habitatges protegits en règim de lloguer.

Diumenge, l'Església diocesana celebra la diada de Germanor en la qual es fa la col·lecta per al Fons Comú Diocesà; una aportació que, afegida, als recursos habituals, permet equilibrar el pressupost diocesà i el de les parròquies. El bisbe Francesc Pardo, en una carta amb motiu de la diada de Germanor, es mostra conscient del moment de crisi econòmica que vivim i enfront d'aquesta realitat diu: "Que cadascú doni el que pugui, però que ho faci amb el convenciment que la seva aportació serveix perquè l'Església contribueixi a fonamentar una societat sobre els valors de la justícia, la dignitat humana, la consciència social i no pas sobre l'enriquiment i l'especulació a qualsevol preu i sense cap consideració ètica".