Els cinc grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Sils (UPS, PP, ICV , CiU i AMS) han decidit unir-se per tal que l'equip de govern d'IdS, que té majoria absoluta, torni a portar al ple les ordenances fiscals del 2012 i que es van aprovar a finals d'octubre. Per aconseguir-ho, els quatre grups municipals han començat una recollida de signatures pel municipi en què s'informa al ciutadà que les quatre formacions van votar en contra de la pujada d'impostos i taxes per a l'any vinent. I afegeixen que es recullen per mostrar la seva "solidaritat amb les persones i famílies que cada vegada estan més ofegades per la crisi socioecnòmica" i per això, reclamen, la congelació de les taxes.

Cal recordar que les ordenances fiscals pel 2012 a Suks que es van aprovar fa pocs dies preveuen una pujada del 5% de la majoria dels impostos i llavors, els grups de l'oposició van reclamar també la congelació d'aquests. Davant la negativa del govern d'IdS, que va dir que es feia la puja de part dels impostos i taxes per poder seguir donant els serveis actuals i que era un increment "mínim" per mantenir-los, han engegat aquesta acció pel municipi.

Malgrat els arguments de l'equip de govern liderat per Martí Nogué, els grups de l'oposició es van reunir la setmana passada i van decidir engegar aquesta recollida de signatures, que va encetar el grup d'UPS i de fet va ser-ne l'impulsor.

La seva regidora Marga Montes (UPS) assegurava ahir que el seu grup ja n'ha aconseguit reunir unes 350 i que la previsió de totes les quatre formacions polítiques de l'oposició és entregar-les el 23 de novembre al consistori juntament amb les al·legacions que faran cadascun dels grups. A banda dels grups municipals també hi ha una trentena de veïns que s'han sumat a l'acció i també recullen signatures per al mateix fi.