Els deu desallotjats de l'edifici descalçat a la rambla Joaquim Ruyra de Blanes hauran d'esperar dues setmanes més per tornar a casa seva, que són els de tres pisos d'aquest bloc. I és que segons l'alcalde, Josep Marigó (PSC), durant la setmana s'estan realitzant els "pilotatges a l'edifici per reforçar la fonamentació". I per tant, aquests veïns seguiran estant-se a l'hotel Costa Brava mentre duri aquesta feina, que "el que fa és actuar en la fonamentació i lligar-la amb l'estructura de l'immoble afectat".

A banda d'això encara hi ha la Riera malmesa i en un futur caldrà actuar en profunditat a la zona, perquè ara el que s'ha fet, segons Marigó, és "actuar per garantir la màxima seguretat a la zona i el calaix de la Riera estaria bé" i en canvi, hi hauria diferents punts trencats en alguns punts de la zona, on s'actuarà. Llavors, serà el moment en què l'Ajuntament un cop sumades les despeses per l'actuació d'emergència i el futur projecte, reclamarà a les institucions corresponents, afegeix.

Cal recordar que a principis de mes uns 25 dels 36 veïns desallotjats van retornar ja a casa seva, en concret tots els veïns del número 52 de la rambla Joaquim Ruyra, que és el bloc interior i contigu al descalçat, i tots els del número 54 que els seus pisos no estan directament afectats. Els habitants dels tres pisos més afectats, però, no podran fer-ho fins d'aquí a unes dues setmanes quan es culminin les accions per consolidar l'edifici. I és que les fortes pluges del 23 d'octubre van descalçar l'edifici d'habitatges de Blanes i, per tant, no serà fins més d'un mes després que els últims desallotjats podran retornar a casa seva.