afectacions Les intenses pluges van afectar, especialment, la comarca de la Selva.Una excavadora netejant al costat de la casa afectada de la urbanització Canyelles de Lloret.Una esllavissada a la N-141 (carretera de la Vergonya) a Bonmatí.Diverses persones netejant el fang a la casa de Lloret de Mar.La carretera entre Blanes i Tordera tallada per les inundacions. La riera de Lloret, ahir al matí, amb molta aigua.

Les pluges d'aquestes darreres setmanes no estan donant treva a les poblacions costaneres de la comarca de la Selva. Si fa unes setmanes es van haver de desallotjar els veïns d'un edifici per perill d'esfondrament a Blanes, ahir el protagonisme va ser per a Lloret. Passada la mitjanit de dimarts a dimecres, una part de la muntanya que es troba al costat de la carretera GI-682 (la que porta de Lloret a Tossa de Mar) es va desprendre i va envair així la carretera. La força de l'esllavissada va arrossegar arbres, fang i fanals fins la urbanització de Canyelles, que passa per sota la carretera, i va arribar fins a una casa que estava deshabitada.

Els gairebé 120 litres que havien caigut fins aleshores, bona part dels quals concentrats entre les set del vespre i mitjanit, van fer cedir la muntanya fins ben bé la porta de darrere de la casa, destrossant el mur de pedra de contenció. Tot i trencar-se, la barrera va ser suficient per contrarestar l'esllavissada, deixant els troncs dels arbres trencats a tocar del teulat de l'habitatge. D'aquesta manera, els propietaris de la casa només van haver de lamentar destrosses al jardí i l'entrada de fang i aigua a la planta baixa de la casa.

Ahir al matí, ja amb les màquines en funcionament per tornar a obrir la via tallada. Fins a la zona afectada s'hi van acostar diversos veïns, la majoria dels quals explicaven que "algun dia havia de passar". "En aquesta muntanya, plogui o no, sempre que hi ha algun moviment sísmic, encara que nosaltres no el notem, baixa una mica de terra", explicava un veí. D'altres reafirmaven que en aquesta zona ja és habitual que hi hagin petites esllavissades de la montanya. La d'ahir a la matinada, però, va superar totes les anteriors i es va endur tot el que va trobar per davant, fossin arbres o fossin fanals. "La gran sort és que no hi havia ningú a la casa i, sobretot, que ningú passava a aquella hora pel carrer ni per la carretera de dalt", afirmava un altre dels veïns.

Els operaris, que des de primera hora del matí treballaven per netejar la zona i restablir la normalitat i al migdia ja tenien mig recollida la via, encara van veure com queia un altre arbre, tot i que va quedar atrapat dins entre el bosc de la muntanya.