Els membres del col·lectiu d'indignats d'Olot van entrar, quan passaven 10 minuts de la una del migdia d'ahir, a la casa número 32 del carrer dels Sastres del municipi per posar-la a disposició de les famílies que vulguessin ocupar-la. Es tracta d'un edifici de planta baixa, dos pisos i un àtic. A la planta baixa, hi havia hagut una botiga de ganivets, de la qual queden els rètols. Abans, a les 12 del migdia, un grup format per unes 30 persones del col·lectiu es van concentrar a la plaça Major d'Olot. Poca estona després van formar una manifestació que va culminar davant de la casa. A peu de carrer, van fer una roda de premsa.

Els portaveus del col·lectiu van indicar que la protesta feia referència al fet que a Olot hi ha 1.208 habitatges buits, 1.091 dels quals, segons ells, ho estan sense justificació. També van dir que en el darrer any hi ha hagut 30 desnonaments a la ciutat. Van acusar les entitats bancàries i els partits polítics de fomentar un model de societat especulatiu que perjudica les famílies treballadores. Van posar com a exemple la casa en procés d'ocupació, la qual, segons ells, és propietat de La Caixa. Van explicar que aquesta entitat va aconseguir la propietat de l'edifici en una subhasta derivada d'un desdonament. Poca estona després de la roda de premsa, agents del cos dels Mossos d'Esquadra van informar del fet que prenien acta de l'esdeveniment als responsables de la manifestacio. També van identificar alguns dels presents. Tot seguit, va tenir lloc l'entrada simbòlica a l'edifici esmentat.

"Espai públic"

Des de primera hora del matí, dos membres dels indignats van accedir a l'immoble i van esperar fins al migdia per esbotzar la porta i facilitar l'entrada a la resta de membres que esperaven fora al carrer manifestant-se. Segons un dels portaveus del col·lectiu d'indignats d'Olot, Lluís González, l'ocupació és un acte "d'alliberament d'un espai públic" que, segons el portaveu, "és de tots". González va destacar que l'acte és una denúncia a una democràcia que no representa la població. El portaveu va detallar que han ocupat l'immoble en plena campanya electoral perquè volen denunciar "una democràcia que, en veritat, és una dictadura". També va assegurar que els indignats saben que realitzen un acte delictiu però esperen tenir el suport de la tota la ciutadania.

Els indignats han assegurat que ocuparan l'edifici "de forma indefinida" i que a partir d'ara contactaran amb les famílies desnonades de la ciutat que estiguin interessades a viure a l'edifici ocupat. A partir d'ara, l'edifici també acollirà l'"oficina de recuperació dels drets humans" des d'on tenen previst organitzar diverses iniciatives. Segons els indignats, aquesta ocupació no és un acte únic sinó que forma part d'un projecte a tot Catalunya que es portarà a terme en els pròxims dies.