Una nau del polígon industrial de la Safa es convertirà en una nova mesquita per a la ciutat de Blanes. En concret, la Comunitat Islàmica de Blanes Mesquita Annour ha comprat un edifici industrial que havia estat la seu d'una discoteca i preveu convertir-la en un centre de culte islàmic.

L'Ajuntament de Blanes ha atorgat la llicència municipal d'obertura i ús de centre de culte a aquesta entitat local que sota el nom de Mesquita Annour es trobava fins ara al carrer Extremadura de la ciutat de Blanes i amb aquesta adquisició, ara es traslladarà als afores de la vila, al carrer Safa.

I això serà en una nau que, un cop convertida en mesquita, tindrà capacitat per a unes 280 persones i que, segons afirmava la comunitat quan va adquirir aquest edifici industrial, té com a objectiu no sols convertir-lo en un centre de culte a l'Islam sinó també s'hi preveu una zona per donar classes a nens i gent gran que no sap llegir ni escriure, segons asseguraven el mes d'abril en la seva pàgina de la xarxa social Facebook.

Si bé el consistori ha donat la llicència a aquesta entitat per convertir la nau en mesquita, en la Junta de Govern del mes d'octubre esdetallen una sèrie de requisits que haurà de complir l'entitat per poder posar el centre de culte en funcionament. En concret, haurà de complir diferents mesures preventives i els valors límits d'emissió per a la protecció del medi ambient; és a dir, els nivells de so admissibles per aquest tipus de local, així com les mesures de prevenció i seguretat en matèria d'incendis, entre d'altres.

Seguir la normativa requerida

La Comunitat Islàmica de Blanes va sol·licitar la llicència el 19 de juliol d'aquest any i un cop avaluat el projecte tècnic i posat l'expedient a informació, de forma directa, als veïns propers i no havent-hi hagut al·legacions, l'Ajuntament va donar-hi el vistiplau. I és que tant els tècnics municipals van informar favorablement -amb les mesures exigidies prèviament- sobre la futura mesquita així com també la Policia local del municipi.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (CiU), va destacar que la Comunitat Islàmica de Blanes, amb la sol·licitud de llicència per aquest nou centre de culte, havia actuat de "la forma que s'havia de fer i amb la tramitació corresponent" i que per part del consistori s'havia atorgat el permís per tal que es pugui obrir sempre que es compleixin les prescripcions tècniques requerides.

Marigó va ressaltar que aquest no és l'únic centre de culte a ?l'Islam que hi ha al municipi i, finalment, va valorar positivament que tot s'hagi fet de forma legal.