El Consell Comarcal de la Selva vol convertir-se en el gestor del servei de subministrament d'aigua de boca dels municipis de la comarca i això passaria per la creació d'una empresa d'economia mixta. Un tipus d'ens amb el qual el Consell ja hi té experiència prèvia, perquè durant el darrer mandat va posar en marxa una empresa -Nora- que també n'és i que s'encarrega de la recollida d'escombraries en molts pobles de la comarca.

El president del Consell, Robert Fauria (CiU), va presentar ahir aquest projecte a Vilobí d'Onyar davant els alcaldes de tota la Selva i va assegurar que la idea també sorgeix perquè des de l'ens comarcal es gestionen moltes depuradores i ara, "el segon pas és entrar en la gestió de l'aigua de boca i que això sigui un servei públic". De fet, amb el tema de les depuradores, Fauria assegura que el Consell està gestionant al voltant d'entre "dos i tres milions d'euros durant l'any" i va afegir que l'únic "problema és el de finançament perquè l'ACA ens sols pagar malament, però som el Consell qui ha de gestionar el tema de millor manera"

Pel que fa a terminis per posar en marxa aquesta nova gestió de l'aigua, Fauria afirma que és un projecte "de legislatura però esperem que en dos anys es pugui posar en marxa" i afegeix que entrar en la gestió del subministrament de l'aigua potable passaria, diu augurant, que "fins i tot esperem que amb l'ACA -Agència Catalana de l'Aigua- ens doni poder per poder aplicar els cànons de l'aigua". I tampoc descarta que en un futur, aquesta nova empresa s'encarregui de la gestió de la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes.

Tot i això, el president de l'ens comarcal assegura que la creació d'aquesta empresa ha passat prèviament per un estudi de l'estat actual dels sistemes d'abastament i subministrament d'aigua en els municipis de la Selva i que són els alcaldes qui acabaran tenint l'última paraula sobre la creació d'aquesta. Malgrat això, segons Fauria aquesta experiència de la gestió de l'aigua està "funcionant de la mà de diferents Consells i també a l'estranger". L'acaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem (CiU), va felicitar l'ens comercal per traslladar per un dia el Consell d'Alcaldes al seu municipi.

"Defensa dels Consells"

Per altra banda, el president Robert Fauria va destacar el paper dels Consells, en moments de crisi i que s'està apostant per la mancomunitat de serveis. I va assegurar que "si no hi hagués el Consell hi hauria moltes mancomumitats a la comarca i de tot".

A més va destacar que el paper dels consells és important perquè s'encarreguen de "mancomunar serveis com el transport, la recollida escombraries". I per acabar va criticar l'existència de molts consorcis que gestionen serveis i va afirmar que cal "retallar-ne" per estalviar en època de crisi.