Lloret de Mar posa en funcionament el cronòmetre en els plens municipals. Dilluns al vespre es va estrenar la nova normativa de l'Ajuntament, que regula les intervencions dels polítics durant els plenaris, després que s'aprovés una moció del Partit Popular fa unes setmanes. Ara, doncs, els grups tenen cinc minuts en la primera intervenció i dos més en la rèplica i l'objectiu és agilitzar els plens del municipi.

Malgrat que encara no s'ha redactat el nou reglament, la nit de dilluns ja es va posar en funcionament. El ple, però, es va iniciar amb alguns dubtes. El portaveu d'ICV, Xavier Rodríguez Pacios, va preguntar a l'alcalde en una de les primeres intervencions si ja començaven a aplicar la limitació. L'alcalde Romà Codina li va respondre que sí i va explicar que "atenent l'austeritat" actual del consistori no tindrien un control electrònic com altres ajuntaments, sinó que controlarien el temps "amb un cronòmetre del departament d'Esports". El cronòmetre el tenia el mateix Codina a la mà, que anava advertint el regidor que parlava en el cas que sobrepassés el temps, tot i que ho va haver de fer molt poques vegades.

La polèmica la va generar el portaveu del Millor, Marc Fuertes, que va advertir l'alcalde que no compliria la normativa, perquè el govern tampoc compleix altres acords de ple. "No estem d'acord amb els cinc minuts i no seguirem els acords. Ens haurà de retirar la paraula", va afirmar Fuertes. "Seguirem aquesta norma quan vostès canviïn el passeig al doble sentit com es va acordar. Porten sis mesos sense complir", va manifestar Fuertes, que va dir que el govern només compleix alguns acords. L'alcalde li va respondre que l'Ajuntament està treballant en el projecte del passeig i que en els propers dies el faran arribar als grups perquè puguin dir-hi la seva.

Tot i que era un ple amb força punts de tràmit, en general els portaveus dels grups van respectar l'acord no escrit d'agilitzar els plens no intervenint en totes les ocasions. Ho van fer especialment ERC, PP i el PSC. I en la majoria d'ocasions van respectar el límit de temps imposat, malgrat que en ser la primera vegada, en alguns moments Codina va fer la vista grossa i va deixar que els regidors acabessin tot i superar el temps.

El moment més còmic va ser quan el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, va respondre Pacios (ICV) en castellà, ja que aquest moltes vegades fa les seves intervencions en aquesta llengua, i el portaveu del PP, Enric Martínez, el va felicitar i va dir que l'havia sorprès en to de broma. Orobitg li va respondre que com a regidor de Turisme dominava diverses llengües estran?geres com el Castellà. I Martinez li va replicar, entre riures, que "era una mica fort" allò que afirmava.

El ple es tancava cap a dos quarts de dotze, gairebé tres hores i mitja després, tot i tenir deu punts a l'ordre del dia. Caldrà veure, doncs, si la nova normativa és efectiva en plens amb més contingut.